Kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica. – jelenje meso (od buta, bez kosti), mrkva, korijen celera, med (od bagrema), maslac, džem od brusnica, korijen peršina, luk, papar (crnog), zvjezdasti anis, klinčić, klekove bobe, lovorov list, cimet, ružmarin, vinski ocat (bijelog), crno vino, sok od naranče, ulje, Korijen peršina i dvije mrkve očistimo i narežemo na kolutiće, a očišćeni luk na trakice. ; U zdjelu s jelenjim butom dodamo narezano povrće, klekove bobe, papar u zrnu, lovorov list, klinčiće, zvjezdasti anis, koricu cimeta, grančicu ružmarina, ulijemo narančin sok, bijeli vinski ocat, crno vino i stavimo u hladnjak da se meso marinira 24 sata. ; Marinirano meso izvadimo iz posude, povrće i začine odvojimo, sok od marinade prelijemo u vrč, korijen celera narežemo na kockice, a preostalu mrkvu na kolutiće. ; U tavu, na malo ugrijanog ulja, dodamo dvije, tri kockice maslaca, narezano povrće, marinirano meso, i sve zajedno pržimo miješajući i okrećući meso. ; Nakon 15-ak minuta prženja meso premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga prženim povrćem i masnoćom od prženja, dodamo med, prelijemo sokom marinade i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. Nakon 90 minuta jelo poklopimo i nastavimo ga kuhati u pećnici, još 60 minuta. ; Gotovo meso narežemo na odreske, a umak prelijemo u visoku tavu i izradimo štapnim mikserom. Zatim u još topli umak dodamo preostali maslac i umiješamo ga. ; Kada se maslac potpuno rastopi, dodamo džem od brusnica i promiješamo. ; Na tanjure stavimo odreske divljači, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo s okruglicama od kruha.; – Jelo za prave sladokusce i ljubitelje divljači. Marinada s vinskim octom i crnim vino daje posebnu kiselost ovom jelu, koje sigurno nećete brzo zaboraviti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica. – jelenje meso (od buta, bez kosti), mrkva, korijen celera, med (od bagrema), maslac, džem od brusnica, korijen peršina, luk, papar (crnog), zvjezdasti anis, klinčić, klekove bobe, lovorov list, cimet, ružmarin, vinski ocat (bijelog), crno vino, sok od naranče, ulje, Korijen peršina i dvije mrkve očistimo i narežemo na kolutiće, a očišćeni luk na trakice. ; U zdjelu s jelenjim butom dodamo narezano povrće, klekove bobe, papar u zrnu, lovorov list, klinčiće, zvjezdasti anis, koricu cimeta, grančicu ružmarina, ulijemo narančin sok, bijeli vinski ocat, crno vino i stavimo u hladnjak da se meso marinira 24 sata. ; Marinirano meso izvadimo iz posude, povrće i začine odvojimo, sok od marinade prelijemo u vrč, korijen celera narežemo na kockice, a preostalu mrkvu na kolutiće. ; U tavu, na malo ugrijanog ulja, dodamo dvije, tri kockice maslaca, narezano povrće, marinirano meso, i sve zajedno pržimo miješajući i okrećući meso. ; Nakon 15-ak minuta prženja meso premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga prženim povrćem i masnoćom od prženja, dodamo med, prelijemo sokom marinade i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. Nakon 90 minuta jelo poklopimo i nastavimo ga kuhati u pećnici, još 60 minuta. ; Gotovo meso narežemo na odreske, a umak prelijemo u visoku tavu i izradimo štapnim mikserom. Zatim u još topli umak dodamo preostali maslac i umiješamo ga. ; Kada se maslac potpuno rastopi, dodamo džem od brusnica i promiješamo. ; Na tanjure stavimo odreske divljači, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo s okruglicama od kruha.; -</div>
Kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica.
Jelo za prave sladokusce i ljubitelje divljači. Marinada s vinskim octom i crnim vino daje posebnu kiselost ovom jelu, koje sigurno nećete brzo zaboraviti.
Kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica. - jelenje meso (od buta, bez kosti), mrkva, korijen celera, med (od bagrema), maslac, džem od brusnica, korijen peršina, luk, papar (crnog), zvjezdasti anis, klinčić, klekove bobe, lovorov list, cimet, ružmarin, vinski ocat (bijelog), crno vino, sok od naranče, ulje, Korijen peršina i dvije mrkve očistimo i narežemo na kolutiće, a očišćeni luk na trakice. ; U zdjelu s jelenjim butom dodamo narezano povrće, klekove bobe, papar u zrnu, lovorov list, klinčiće, zvjezdasti anis, koricu cimeta, grančicu ružmarina, ulijemo narančin sok, bijeli vinski ocat, crno vino i stavimo u hladnjak da se meso marinira 24 sata. ; Marinirano meso izvadimo iz posude, povrće i začine odvojimo, sok od marinade prelijemo u vrč, korijen celera narežemo na kockice, a preostalu mrkvu na kolutiće. ; U tavu, na malo ugrijanog ulja, dodamo dvije, tri kockice maslaca, narezano povrće, marinirano meso, i sve zajedno pržimo miješajući i okrećući meso. ; Nakon 15-ak minuta prženja meso premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga prženim povrćem i masnoćom od prženja, dodamo med, prelijemo sokom marinade i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. Nakon 90 minuta jelo poklopimo i nastavimo ga kuhati u pećnici, još 60 minuta. ; Gotovo meso narežemo na odreske, a umak prelijemo u visoku tavu i izradimo štapnim mikserom. Zatim u još topli umak dodamo preostali maslac i umiješamo ga. ; Kada se maslac potpuno rastopi, dodamo džem od brusnica i promiješamo. ; Na tanjure stavimo odreske divljači, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo s okruglicama od kruha.; -
Korijen peršina i dvije mrkve očistimo i narežemo na kolutiće, a očišćeni luk na trakice.
U zdjelu s jelenjim butom dodamo narezano povrće, klekove bobe, papar u zrnu, lovorov list, klinčiće, zvjezdasti anis, koricu cimeta, grančicu ružmarina, ulijemo narančin sok, bijeli vinski ocat, crno vino i stavimo u hladnjak da se meso marinira 24 sata.
Marinirano meso izvadimo iz posude, povrće i začine odvojimo, sok od marinade prelijemo u vrč, korijen celera narežemo na kockice, a preostalu mrkvu na kolutiće.
U tavu, na malo ugrijanog ulja, dodamo dvije, tri kockice maslaca, narezano povrće, marinirano meso, i sve zajedno pržimo miješajući i okrećući meso.
Nakon 15-ak minuta prženja meso premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga prženim povrćem i masnoćom od prženja, dodamo med, prelijemo sokom marinade i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. Nakon 90 minuta jelo poklopimo i nastavimo ga kuhati u pećnici, još 60 minuta.
Gotovo meso narežemo na odreske, a umak prelijemo u visoku tavu i izradimo štapnim mikserom. Zatim u još topli umak dodamo preostali maslac i umiješamo ga.
Kada se maslac potpuno rastopi, dodamo džem od brusnica i promiješamo.
Na tanjure stavimo odreske divljači, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo s okruglicama od kruha.