Kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica

  • 220 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiselo pečenje od divljači s umakom od brusnica.

Jelo za prave sladokusce i ljubitelje divljači. Marinada s vinskim octom i crnim vino daje posebnu kiselost ovom jelu, koje sigurno nećete brzo zaboraviti.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Korijen peršina i dvije mrkve očistimo i narežemo na kolutiće, a očišćeni luk na trakice.
  2. U zdjelu s jelenjim butom dodamo narezano povrće, klekove bobe, papar u zrnu, lovorov list, klinčiće, zvjezdasti anis, koricu cimeta, grančicu ružmarina, ulijemo narančin sok, bijeli vinski ocat, crno vino i stavimo u hladnjak da se meso marinira 24 sata.
  3. Marinirano meso izvadimo iz posude, povrće i začine odvojimo, sok od marinade prelijemo u vrč, korijen celera narežemo na kockice, a preostalu mrkvu na kolutiće.
  4. U tavu, na malo ugrijanog ulja, dodamo dvije, tri kockice maslaca, narezano povrće, marinirano meso, i sve zajedno pržimo miješajući i okrećući meso.
  5. Nakon 15-ak minuta prženja meso premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga prženim povrćem i masnoćom od prženja, dodamo med, prelijemo sokom marinade i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. Nakon 90 minuta jelo poklopimo i nastavimo ga kuhati u pećnici, još 60 minuta.
  6. Gotovo meso narežemo na odreske, a umak prelijemo u visoku tavu i izradimo štapnim mikserom. Zatim u još topli umak dodamo preostali maslac i umiješamo ga.
  7. Kada se maslac potpuno rastopi, dodamo džem od brusnica i promiješamo.
  8. Na tanjure stavimo odreske divljači, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo s okruglicama od kruha.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:220minuta

Najnovije zanimljivosti: