- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Knedle s džemom od marelica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s džemom od marelica.
Da je jednostavnost majka genijalnosti, potvrđuje i ovaj predivni desert. Tijesto od krumpira i brašna (poput tijesta za valjuške), malo džema od marelica, prepržene krušne mrvice i sasvim malo cimeta. I što smo proizveli? Miris i okus djetinjstva. Nezaboravno jelo.
Knedle s džemom od marelica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s džemom od marelica. - krumpir, brašno, jaje, margarin, džem od marelica, šećer, krušne mrvice, cimet (u prahu), ulje, sol, U kipućoj vodi kuhamo 1 kg krumpira u ljusci oko 20 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocijedimo ih, pustimo da se ohlade dovoljno da se njima može rukovati, ali da budu još uvijek topli, potom ih ogulimo. ; Krumpir naribamo ili protisnemo u veliku zdjelu, potom dodamo jednu žlicu masti ili margarina, jaje, 300 g običnog brašna i prstohvat soli. Sve zajedno dobro izmiješamo pa na dasci umijesimo tijesto. ; Na pobrašnjenoj dasci tijesto zatim razvaljamo na debljinu 5 mm i nožićem izrežemo na kvadrate 5×5 cm. Na svaki kvadrat stavimo pola žličice džema od marelica preklopimo krajeve i oblikujemo okruglice. ; Gotove spuštamo u kipuću posoljenu vodu. Kada isplivaju kuhamo ih još 5 minuta. ; Kuhane okruglice vadimo pomoću žlice s prorezima i stavljamo ih u zdjelu. ; U tavi na ulju popržimo krušne mrvice i prelijemo po okruglicama. ; Na kraju sve zajedno posipamo mješavinom šećera i cimeta u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 1 kg
- brašno, 300 g
- jaje, 1
- margarin, 1 žlica
- džem od marelica, 120 g
- šećer, 100 g
- krušne mrvice, 100 g
- cimet, 1 žličica u prahu
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U kipućoj vodi kuhamo 1 kg krumpira u ljusci oko 20 minuta, ili dok ne omekšaju. Ocijedimo ih, pustimo da se ohlade dovoljno da se njima može rukovati, ali da budu još uvijek topli, potom ih ogulimo.
- Krumpir naribamo ili protisnemo u veliku zdjelu, potom dodamo jednu žlicu masti ili margarina, jaje, 300 g običnog brašna i prstohvat soli. Sve zajedno dobro izmiješamo pa na dasci umijesimo tijesto.
- Na pobrašnjenoj dasci tijesto zatim razvaljamo na debljinu 5 mm i nožićem izrežemo na kvadrate 5×5 cm. Na svaki kvadrat stavimo pola žličice džema od marelica preklopimo krajeve i oblikujemo okruglice.
- Gotove spuštamo u kipuću posoljenu vodu. Kada isplivaju kuhamo ih još 5 minuta.
- Kuhane okruglice vadimo pomoću žlice s prorezima i stavljamo ih u zdjelu.
- U tavi na ulju popržimo krušne mrvice i prelijemo po okruglicama.
- Na kraju sve zajedno posipamo mješavinom šećera i cimeta u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |