- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Knedle s mljevenim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s mljevenim mesom.
Knedle od krumpirova tijesta ispunjene ukusnim mesnim okruglicama čine cjelovit i ukusan obrok. Uz ovo jelo vam nije potreban prilog nego volja za pripremom, a rezultat je vrhunski.
Knedle s mljevenim mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s mljevenim mesom. - krumpir (400 g krumpira), maslac, kurkuma, gris (pšeničnog), glatko brašno, svinjetina (mljevene), luk, jaje, mljevena crvena paprika, mažuran (sušenog), krušne mrvice, ulje, sol i papar, Prije svega u zdjelicu s grisom ulijemo po prilici 100 ml vode, promiješamo i ostavimo da se moči, a krumpir stavimo kuhati. ; U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckani luk, majčinu dušicu, mljevenu crvenu papriku, krušne mrvice, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim od dobivene smjese, dlanovima oblikujemo kuglice promjera, po prilici 2 centimetra.; Dobivene kuglice stavimo u tavu, na vruću masnoću i pržimo sa svih strana 3-4 minute. ; Kuhani krumpir, ogulimo i propasiramo u zdjelu. Potom umiješamo maslac, posolimo, dodamo kurkumu, žumanjke i dobro izradimo pjenjačom. ; Zatim umiješamo namočeni gris i postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje kuhačom. ; Kada smo dobili jednolično tijesto, navlažimo dlanove i tijestom omotamo mesne kuglice. ; Dlanovima oblikujemo okruglice i stavimo ih kuhati u vrelu i posoljenu vodu. ; Kada knedle isplivaju na površinu kuhamo ih još 1-2 minute. Gotove knedle stavimo na tanjur i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 400 g 400 g krumpira
- maslac, 30 g
- kurkuma, 1 žličica
- gris, 60 g pšeničnog
- glatko brašno, 130 g
- svinjetina, 250 g mljevene
- luk, 1/2 glavice
- jaja, 5
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
- mažuran, 1/2 žličice sušenog
- krušne mrvice, 20 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u zdjelicu s grisom ulijemo po prilici 100 ml vode, promiješamo i ostavimo da se moči, a krumpir stavimo kuhati.
- U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckani luk, majčinu dušicu, mljevenu crvenu papriku, krušne mrvice, umućena jaja, začinimo solju i paprom, te izradimo jednoličnu smjesu.
- Zatim od dobivene smjese, dlanovima oblikujemo kuglice promjera, po prilici 2 centimetra.
- Dobivene kuglice stavimo u tavu, na vruću masnoću i pržimo sa svih strana 3-4 minute.
- Kuhani krumpir, ogulimo i propasiramo u zdjelu. Potom umiješamo maslac, posolimo, dodamo kurkumu, žumanjke i dobro izradimo pjenjačom.
- Zatim umiješamo namočeni gris i postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje kuhačom.
- Kada smo dobili jednolično tijesto, navlažimo dlanove i tijestom omotamo mesne kuglice.
- Dlanovima oblikujemo okruglice i stavimo ih kuhati u vrelu i posoljenu vodu.
- Kada knedle isplivaju na površinu kuhamo ih još 1-2 minute. Gotove knedle stavimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |