- Almo Čatlak
- 150 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Knedli s preljevom od malina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s preljevom od malina.
Ovaj recept za slatke knedle je varijacija klasičnog austrijskog recepta za germknedle. No umjesto umaka od vanilije i džema od šljiva, izabrali smo preljev od malina i veliku količinu šećera u prahu. Rezultat može konkurirati originalu, a čak je i jednostavniji za pripremu!
Knedli s preljevom od malina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s preljevom od malina. - oštro brašno, suhi kvasac, mlijeko, jaje, maslac, preljev od malina, šećer, šećer u prahu, sol, U zdjelicu ulijemo 200 ml mlake vode, dodamo kvasac, žličicu šećera i brašna, promiješamo i ostavimo na toplom mjestu da se digne (pjenica). ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno, dodamo prstohvat soli, žlicu šećera, pjenicu, mlijeko, dva žutanjka, rastopljeni maslac, te umijesimo jednolično tijesto. Tijesto malo pobrašnimo, pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže, po prilici sat i pol. ; Zatim tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, premijesimo ga, nožem narežemo na jednake komade i oblikujemo kugle. Tako oblikovano tijesto ostavimo na pobrašnjenoj dasci, pokriveno kuhinjskom krpom da se diže još 20-ak minuta.; Knedle zatim stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta (tijekom kuhanja knedle treba okrenuti). ; Gotove knedle ocijedimo, položimo na tanjure, rastvorimo pomoću dvije vilice, prelijemo preljevom od malina, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- oštro brašno, 500 g
- suhi kvasac, 7 g
- mlijeko, 50 ml
- jaja, 2
- maslac, 30 g
- preljev od malina
- šećer
- šećer u prahu
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelicu ulijemo 200 ml mlake vode, dodamo kvasac, žličicu šećera i brašna, promiješamo i ostavimo na toplom mjestu da se digne (pjenica).
- Zatim u zdjelu prosijemo brašno, dodamo prstohvat soli, žlicu šećera, pjenicu, mlijeko, dva žutanjka, rastopljeni maslac, te umijesimo jednolično tijesto. Tijesto malo pobrašnimo, pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže, po prilici sat i pol.
- Zatim tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, premijesimo ga, nožem narežemo na jednake komade i oblikujemo kugle. Tako oblikovano tijesto ostavimo na pobrašnjenoj dasci, pokriveno kuhinjskom krpom da se diže još 20-ak minuta.
- Knedle zatim stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta (tijekom kuhanja knedle treba okrenuti).
- Gotove knedle ocijedimo, položimo na tanjure, rastvorimo pomoću dvije vilice, prelijemo preljevom od malina, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:150minuta |