Knedli s preljevom od malina

 • 150 min
 • 6 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Knedli s preljevom od malina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s preljevom od malina.

Ovaj recept za slatke knedle je varijacija klasičnog austrijskog recepta za germknedle. No umjesto umaka od vanilije i džema od šljiva, izabrali smo preljev od malina i veliku količinu šećera u prahu. Rezultat može konkurirati originalu, a čak je i jednostavniji za pripremu!

Knedli s preljevom od malina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle s preljevom od malina. - oštro brašno, suhi kvasac, mlijeko, jaje, maslac, preljev od malina, šećer, šećer u prahu, sol, U zdjelicu ulijemo 200 ml mlake vode, dodamo kvasac, žličicu šećera i brašna, promiješamo i ostavimo na toplom mjestu da se digne (pjenica). ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno, dodamo prstohvat soli, žlicu šećera, pjenicu, mlijeko, dva žutanjka, rastopljeni maslac, te umijesimo jednolično tijesto. Tijesto malo pobrašnimo, pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže, po prilici sat i pol. ; Zatim tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, premijesimo ga, nožem narežemo na jednake komade i oblikujemo kugle. Tako oblikovano tijesto ostavimo na pobrašnjenoj dasci, pokriveno kuhinjskom krpom da se diže još 20-ak minuta.; Knedle zatim stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta (tijekom kuhanja knedle treba okrenuti). ; Gotove knedle ocijedimo, položimo na tanjure, rastvorimo pomoću dvije vilice, prelijemo preljevom od malina, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelicu ulijemo 200 ml mlake vode, dodamo kvasac, žličicu šećera i brašna, promiješamo i ostavimo na toplom mjestu da se digne (pjenica).
 2. Zatim u zdjelu prosijemo brašno, dodamo prstohvat soli, žlicu šećera, pjenicu, mlijeko, dva žutanjka, rastopljeni maslac, te umijesimo jednolično tijesto. Tijesto malo pobrašnimo, pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže, po prilici sat i pol.
 3. Zatim tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, premijesimo ga, nožem narežemo na jednake komade i oblikujemo kugle. Tako oblikovano tijesto ostavimo na pobrašnjenoj dasci, pokriveno kuhinjskom krpom da se diže još 20-ak minuta.
 4. Knedle zatim stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta (tijekom kuhanja knedle treba okrenuti).
 5. Gotove knedle ocijedimo, položimo na tanjure, rastvorimo pomoću dvije vilice, prelijemo preljevom od malina, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: