- Almo Čatlak
- 130 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kobasice i kelj iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kobasice i kelj iz pećnice.
Ovaj recept je za one koji vole pojesti „nešto konkretno“. Kobasice, slanina i kelj, zapečeni u pećnici, će staviti na kušnju i one koji vole laganu kuhinju.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kobasica, 750 g pečenica (svježih)
- kelj, 500 g
- mesni temeljac, 450 g
- slanina, 150 g
- luk, 1 glavica
- limun, 1
- med, 20 g
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćeni luk narežemo na trakice, slaninu na ploške, kelju odvojimo par listova i narežemo ih na šire trakice, sredinu narežemo na četvrtine, a iz limuna iscijedimo sok.
- Kobasice izbodemo vilicom i premjestimo u posudu u kojoj ćemo ih marinirati.
- U zdjelicu ulijemo ulje, limunov sok, dodamo mljevenu crvenu papriku, med, trakice luka, posolimo, popaprimo i sve zajedno dobro promiješamo. Dobivenu smjesu prelijemo preko kobasica i ostavimo ih da se mariniraju jedan sat.
- Neposredno prije kraja mariniranja kelj stavimu u vrelu i posoljenu vodu, i kuhamo ga tri minute, te ocijedimo.
- Na dno vatrostalne posude stavimo listove kelja, preko njega rasporedimo luk iz marinade, zatim složimo četvrtine kelja, a preko njih naizmjence stavljamo kobasice i ploške slanine.
- Sve zajedno prelijemo mesnom juhom i preostalom marinadom, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 50-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:130minuta |