- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kobasice pečenice s bijelim kupusom na bavarski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kobasice pečenice s bijelim kupusom na bavarski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kobasica pečenica, 8
- šećer, 1 žličica
- luk, 1 glavica
- jabuke, 1 komad
- kupus, 1 kg (svježi)
- mesni temeljac, 500 ml
- jabučni ocat, 1 žličica
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Glavicu kupusa očistimo, prerežemo popola i izvadimo tvrdi bijeli dio, a zatim kupus narežemo na trakice. Luk ogulimo i nasjeckamo, a jabuku ogulimo i narežemo na kriške.
- Sada u tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, na ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 4-5 minuta kada je luk omekšao, u tavu dodamo narezani kupus, kriške jabuka i polovicu svinjske masti.
- Nakon desetak minuta preko omekšalog kupusa i jabuka prelijemo med, izmiješamo i čim med počne puštati miris ulijemo juhu i sastojke pirjamo dalje.
- Dok se sastojci pirjaju, u zasebnu tavu na vruću svinjsku masnoću stavimo kobasice i ispečemo ih sa svih strana.
- Nakon 15-ak minuta kupus i kobasice su gotove i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |