- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
Kobasice u pikantnom umaku od vina, kapara i lovora
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kobasice u pikantnom umaki od vina, kapara i lovora.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mesna kobasica, 8 komada
- brašno, 20 g
- bijelo vino, 60 ml (suho)
- mesni temeljac, 350 ml
- đumbir u prahu, 1/4 žličice
- kapare, 7-8 komada
- limun, 1
- ružmarin, 1/2 grančica
- lovorov list, 2
- maslac, 20 g
- sol
- bijeli papar (mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kobasice prerežemo po duljini po pola.
- U tavu ulijemo malo ulja, na ulje s prerezanom stranom prema dolje slažemo kobasice. Dodamo grančicu ružmarina i kobasice prepržimo sa svih strana.
- Kad su kobasice gotove, grančicu ružmarina maknemo sa strane. Potom kobasice posipamo s malo brašna, zatim brašno popržimo i ulijemo suho bijelo vino.
- U tavu dodamo mesnu juhu, 2 lista lovora, nekoliko koluta limuna, malo đumbira u prahu i na srednje jakoj vatri pustimo da lagano krčka 10 minuta.
- Gotove kobasice začinimo s malo bijelog papra, dodamo malo kapara. U umak umiješamo nekoliko kockica maslaca dok se ne rastope. Kobasice poslužimo na tanjure s umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |