- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Kokošji žgvacet
Saznajte kako pripremiti kokošji žgvacet u našem video receptu.
Da bi žgvacet bio pravi Istarski žgvacet, važna su dva pravila. Prvo i osnovno žgvacet je jelo od piletine. Žgvacet od janjetine, svinjetine ili nekog drugog mesa samo je komercijalna izmišljotina i nema veze sa tradicijom istarskog kulinarstva. Drugo važno pravilo je da na tavu ide prvo meso, a onda luk. Ukoliko prvo stavite luk – ništa od žgvaceta, ispast će gulaš. Dakle na posao! Istrani su majstori kulinarstva.
Kokošji žgvacet - Saznajte kako pripremiti kokošji žgvacet u našem video receptu. - kokošje meso, luk, češnjak, rajčice pelati, bijelo vino, brašno, mažuran, bosiljak, ulje, sol i papar, Kokoš očistimo, operemo, izrežemo na komade. Mesne komade pržimo na ulju sa svih strana dok ne porumene. ; Dodajemo sitno sjeckani luk, začinimo solju i pirjamo da luk malo opusti. ; Dodamo mljeveni papar oguljenu i rajčicu pelati. Kad tekućina ukuha, posipamo brašnom, malo promiješamo i podlijemo s toliko vode da prekrije meso. ; Umiješamo mažuran i bosiljak, dolijemo vino i pustimo da kuha na laganoj vatri dok meso potpuno ne omekša. ; Uz žgvacet obično poslužujemo tjesteninu, fuže, palentu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kokoš očistimo, operemo, izrežemo na komade. Mesne komade pržimo na ulju sa svih strana dok ne porumene.
- Dodajemo sitno sjeckani luk, začinimo solju i pirjamo da luk malo opusti.
- Dodamo mljeveni papar oguljenu i rajčicu pelati. Kad tekućina ukuha, posipamo brašnom, malo promiješamo i podlijemo s toliko vode da prekrije meso.
- Umiješamo mažuran i bosiljak, dolijemo vino i pustimo da kuha na laganoj vatri dok meso potpuno ne omekša.
- Uz žgvacet obično poslužujemo tjesteninu, fuže, palentu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |