- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Koktel od morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti koktel od morskih kozica.
Koktel od morskih kozica je lagano predjelo dostojno blagdanskog objeda. Karakteristično za njega je da se repići morskih kozica umaču u slatkasti rozi umak koji je jedva primjetno začinjen sa par kapi tabasco umaka. Ne brinite, ljutina je toliko razrijeđena da je jelo pogodno i za one koji podnose samo najlaganija jela!
Koktel od morskih kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti koktel od morskih kozica. - repovi morskih kozica (očišćenih), majoneza, kečap, hren, worchester umak, limeta, konjak, rukola, sol, bijeli papar, tabasco, U zdjelu stavimo majonezu, dodamo kečap, hren, worchester umak, sok polovice limete, konjak, začinimo solju, paprom i tabascom te dobro izmiješamo sastojke. ; Rukolu očistimo, operemo, ocijedimo i rasporedimo u koktel čaše (za martini i sl.). ; Očišćene repove morskih kozica prokuhamo u slanoj vodi, po prilici dvije minute, začinimo paprom i raspodijelimo po salati. ; Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom, posipamo s još nekoliko repova morskih kozica, svaku čašu ukrasimo kolutom limete i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- repovi morskih kozica, 250 g očišćenih
- majoneza, 150 g
- kečap, 3 žlice
- hren, 2 žličice
- worchester umak, 1 žličica
- limeta, 1
- konjak, 20 ml
- rukola, 100 g
- sol
- bijeli papar
- tabasco
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu stavimo majonezu, dodamo kečap, hren, worchester umak, sok polovice limete, konjak, začinimo solju, paprom i tabascom te dobro izmiješamo sastojke.
- Rukolu očistimo, operemo, ocijedimo i rasporedimo u koktel čaše (za martini i sl.).
- Očišćene repove morskih kozica prokuhamo u slanoj vodi, po prilici dvije minute, začinimo paprom i raspodijelimo po salati.
- Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom, posipamo s još nekoliko repova morskih kozica, svaku čašu ukrasimo kolutom limete i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |