- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Kolač od hokkaido bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od hokkaido bundeve.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto, 250 g (kupovno)
- hokkaido bundeva, 700 g
- mileram, 60 g
- mlijeko, 60 ml
- smeđi šećer, 80 g
- cimet, 1/4 žličice (u prahu)
- đumbir u prahu, 1/4 žličice
- jaja, 2 komada
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bundevu ogulimo, očistimo i narežemo na kockice. U vatrostalnu posudu stavimo lisnato tijesto zajedno s papirom za pečenje. Višak tijesta i papira odstranimo. Tijesto po dnu probodemo vilicom. Tijesto stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C stupnjeva.
- Za to vrijeme u čistu posudu dodamo narezanu bundevu i polijemo vodom da pokrije sastojke. Bundevu posolimo i kuhamo 15-tak minuta dok ne omekša.
- U čistu zdjelu stavimo smeđi šećer, dodamo mileram, đumbir u prahu, cimet u prahu, dodamo mlijeko i izmiješamo sastojke. Potom u zdjelu dodamo omekšanu, skuhanu bundevu i sve zajedno dobro izradimo pjenjačom. U smjesu izmiješamo jaja i dobivenu smjesu prelijemo preko zapečenog lisnatog tijesta. Preko nadjeva posipamo koštice bundeve i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 60 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |