Kolač od hokkaido bundeve

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Kolač od hokkaido bundeve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od hokkaido bundeve.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevu ogulimo, očistimo i narežemo na kockice.
  2. Sada, u vatrostalnu posudu stavimo lisnato tijesto zajedno sa papirom za pečenje. Lisnato tijesto rasporedimo po stijenkama, a višak tijesta i papira za pečenje po rubu posude odstranimo.
  3. Tijesto sada po dnu probodemo vilicom kako se nebi dizalo tijekom predpečenja.
  4. Dok se tijesto peče, u čistu posudu iznad vatre stavljamo narezanu bundevu, koju zatim prekrijemo vodom, posolimo, poklopimo i na srednje jakoj vatri kuhamo dok bundeva potpuno ne omekša. Nakon 15-ak minuta bundeva je kuhana i možemo ju ocijediti.
  5. Tijesto sada izvadimo iz pećnice i možemo pripremiti nadjev za kolač.
  6. U čistu zdjelu stavimo smeđi šećer, dodamo mileram, đumbir u prahu, cimet u prahu i mlijeko. Sada smjesu dobro izmiješamo.
  7. Kada smo razbili sve grudice od smeđeg šećera, smjesi dodamo prokuhanu bundevu i sve zajedno dobro izradimo pjenjačom.
  8. Sada u smjesu umiješamo jaja i dobivenu smjesu prelijemo preko zapečenog lisnatog tijesta, dok ne dođemo do rubova tijesta.
  9. Zatim preko nadjeva stavimo nekoliko koštica bundeve i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
  10. Nakon poprilici sat vremena kolač je gotov. Nakon što se malo ohladio možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: