- Fina Malinić
- 45 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Ima jaja, nema mesa
Kolač od jagoda i mascraponea
Popularnost: |
|
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Biskvit
- jaja, 3
- šećer, 80 g
- limun, 1 korica
- prašak za pecivo, 1/2
- Krema
- vanilin šećer, 1
- sir mascarpone, 400 g
- šećer u prahu, 35 g
- slatko vrhnje, 400 ml
- Preljev
- jagoda, 500 g
- preljev za torte, 2 crveni
- šećer, 4 žlice
- vode, 500 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Biskvit
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, a bjelanjke izmutite u snijeg.
- Naribajte koricu limuna i dodajte u pjenasto umućene žumanjke. Zatim u tu smjesu dodajte brašno i prašak za pecivo. Smjesu dobro smiksajte i dodajte polagano snijeg od bjelanjaka.
- Namastite lim za pečenje i pobrašnite. Zatim u njega ulijte smjesu i stavite peći biskvit u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20-tak minuta.
Krema
- Dok se biskvit hladi, umutite slatko vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom u šlag. U kremu umiješajte sir mascarpone.
- Kremu premažite preko ohlađenog biskvita i stavite u hladnjak dok se ne ohladi.
- Jagode operite, osušite i narežite na polovice. Kad se krema ohladila poslažite preko kreme.
Preljev
- Odvojite 6 žlica vode od 500 ml. Prašak za preljev promiješajte sa šećerom i otopite u izdvojenoj vodi. Ostatak vode stavite u lončić da provrije. Kad voda zavrije, maknite lončić s vatre i usipajte smjesu preljeva. Ponovno vratite na vatru i neprestano miješajući pričekajte da se preljev stvrdne.
- Pustiti da se preljev malo ohladi, a zatim dok je još tekući rasporedite po jagodama.
- Kolač ohladite preko noći u hladnjaku i servirajte hladnog.
|
Vrijeme pripreme:45minuta |