Kolač od jagoda i mascarponea

  • 45 min
  • 8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Ima jaja, nema mesa
Kolač od jagoda i mascraponea
Kolač od jagoda i mascraponea
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
Biskvit
  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, a bjelanjke izmutite u snijeg.
  2. Naribajte koricu limuna i dodajte u pjenasto umućene žumanjke. Zatim u tu smjesu dodajte brašno i prašak za pecivo. Smjesu dobro smiksajte i dodajte polagano snijeg od bjelanjaka.
  3. Namastite lim za pečenje i pobrašnite. Zatim u njega ulijte smjesu i stavite peći biskvit u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C oko 20-tak minuta.
Krema
  1. Dok se biskvit hladi, umutite slatko vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom u šlag. U kremu umiješajte sir mascarpone.
  2. Kremu premažite preko ohlađenog biskvita i stavite u hladnjak dok se ne ohladi.
  3. Jagode operite, osušite i narežite na polovice. Kad se krema ohladila poslažite preko kreme.
Preljev
  1. Odvojite 6 žlica vode od 500 ml. Prašak za preljev promiješajte sa šećerom i otopite u izdvojenoj vodi. Ostatak vode stavite u lončić da provrije. Kad voda zavrije, maknite lončić s vatre i usipajte smjesu preljeva. Ponovno vratite na vatru i neprestano miješajući pričekajte da se preljev stvrdne.
  2. Pustiti da se preljev malo ohladi, a zatim dok je još tekući rasporedite po jagodama.
  3. Kolač ohladite preko noći u hladnjaku i servirajte hladnog.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebooktwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: