- Almo Čatlak
 - 45 min
 - 6 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Sadrži jaja i mlijeko
 
        Kolač od kestena    
                
        Saznajte kako pripremiti kolač od kestena u našem video receptu.    
        Opet za vas imamo jedan recept koji podsjeća na čokoladni kolač, a u njemu nema niti čokolade niti kakaa! Dapače, čak je i sočniji i ukusniji. Zgodno je i to što zamrznuti kesten pire možete kupiti u dućanima tokom cijele godine.
Kolač od kestena - Saznajte kako pripremiti kolač od kestena u našem video receptu. - kesten pire, maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, jaje, prašak za pecivo, lješnjaci, Prvo odvojimo žutanjke od bjelanjaka. ; U zdjelu stavimo maslac, dodamo žutanjke, šećer u prahu, vanilin šećer i miješamo ručnim mikserom dok ne dobijemo glatku i sjajnu smjesu. ; Na dasci nasjeckamo lješnjake i dodamo ih u smjesu. Zatim umiješamo prašak za pecivo, dodamo kesten pire i ponovo sve zajedno dobro izmiješamo. ; U zasebnoj zdjeli od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg te i njega nježno umiješamo u smjesu. ; Smjesu zatim premjestimo u namašćen i brašnom posipan kalup za torte te stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici 30 minuta.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - kesten pire, 400 g
 - maslac, 70 g
 - šećer u prahu, 100 g
 - vanilin šećer, 1 vrećica
 - jaja, 4
 - prašak za pecivo, 1 vrećica
 - lješnjaci, 100 g
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Prvo odvojimo žutanjke od bjelanjaka.
 - U zdjelu stavimo maslac, dodamo žutanjke, šećer u prahu, vanilin šećer i miješamo ručnim mikserom dok ne dobijemo glatku i sjajnu smjesu.
 - Na dasci nasjeckamo lješnjake i dodamo ih u smjesu. Zatim umiješamo prašak za pecivo, dodamo kesten pire i ponovo sve zajedno dobro izmiješamo.
 - U zasebnoj zdjeli od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg te i njega nježno umiješamo u smjesu.
 - Smjesu zatim premjestimo u namašćen i brašnom posipan kalup za torte te stavimo peći, u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200°C, po prilici 30 minuta.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:45minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





