- Almo Čatlak
- 60 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kolač od palente, badema i limuna – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od palente, badema i limuna. – kukuruzna krupica, maslac, šećer u prahu, jaje, bademi (blanširanih), glatko brašno, limun, vanilin šećer, aroma badema, Blanširane bademe sameljemo, koricu limuna naribamo na fini ribež, a u zdjelicu odvojimo 6 bjelanjaka i dodamo 3 cijela jaja.
; U posudu miksera stavimo omekšali maslac, dodamo šećer u prahu i izradimo pjenastu kremu. ; Nakon 4-5 minuta u posudu miksera postupno dodajemo bjelanjke i jaja te miksamo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo mljevene bademe, kukuruznu krupicu, brašno, naribanu koricu limuna, vanilin šećer, aromu badema i miksamo još 2-3 minute. ; Potom dobivenu smjesu premjestimo u, maslacem namašćen, kalup za kolače, rasporedimo ju i zagladimo te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35-40 minuta. ; Gotov kolač ostavimo da se malo ohladi, preokrenemo ga na podlogu za torte, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; – Naziv palenta ili polenta dolazi iz talijanskoga jezika koji je pak ovu riječ preuzeo od istoimene latinske riječi za ječmenu kašu. Palenta se uglavnom koristi kao prilog u „slanim“ jelima, a mi smo odlučili da ju pripremimo „na slatko“ i jako nam se svidjelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kolač od palente, badema i limuna – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od palente, badema i limuna. – kukuruzna krupica, maslac, šećer u prahu, jaje, bademi (blanširanih), glatko brašno, limun, vanilin šećer, aroma badema, Blanširane bademe sameljemo, koricu limuna naribamo na fini ribež, a u zdjelicu odvojimo 6 bjelanjaka i dodamo 3 cijela jaja.
; U posudu miksera stavimo omekšali maslac, dodamo šećer u prahu i izradimo pjenastu kremu. ; Nakon 4-5 minuta u posudu miksera postupno dodajemo bjelanjke i jaja te miksamo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo mljevene bademe, kukuruznu krupicu, brašno, naribanu koricu limuna, vanilin šećer, aromu badema i miksamo još 2-3 minute. ; Potom dobivenu smjesu premjestimo u, maslacem namašćen, kalup za kolače, rasporedimo ju i zagladimo te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35-40 minuta. ; Gotov kolač ostavimo da se malo ohladi, preokrenemo ga na podlogu za torte, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -</div>
Kolač od palente, badema i limuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od palente, badema i limuna.
Naziv palenta ili polenta dolazi iz talijanskoga jezika koji je pak ovu riječ preuzeo od istoimene latinske riječi za ječmenu kašu. Palenta se uglavnom koristi kao prilog u „slanim“ jelima, a mi smo odlučili da ju pripremimo „na slatko“ i jako nam se svidjelo.
Kolač od palente, badema i limuna - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od palente, badema i limuna. - kukuruzna krupica, maslac, šećer u prahu, jaje, bademi (blanširanih), glatko brašno, limun, vanilin šećer, aroma badema, Blanširane bademe sameljemo, koricu limuna naribamo na fini ribež, a u zdjelicu odvojimo 6 bjelanjaka i dodamo 3 cijela jaja.
; U posudu miksera stavimo omekšali maslac, dodamo šećer u prahu i izradimo pjenastu kremu. ; Nakon 4-5 minuta u posudu miksera postupno dodajemo bjelanjke i jaja te miksamo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo mljevene bademe, kukuruznu krupicu, brašno, naribanu koricu limuna, vanilin šećer, aromu badema i miksamo još 2-3 minute. ; Potom dobivenu smjesu premjestimo u, maslacem namašćen, kalup za kolače, rasporedimo ju i zagladimo te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35-40 minuta. ; Gotov kolač ostavimo da se malo ohladi, preokrenemo ga na podlogu za torte, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Blanširane bademe sameljemo, koricu limuna naribamo na fini ribež, a u zdjelicu odvojimo 6 bjelanjaka i dodamo 3 cijela jaja.
- U posudu miksera stavimo omekšali maslac, dodamo šećer u prahu i izradimo pjenastu kremu.
- Nakon 4-5 minuta u posudu miksera postupno dodajemo bjelanjke i jaja te miksamo još 2-3 minute.
- Zatim dodamo mljevene bademe, kukuruznu krupicu, brašno, naribanu koricu limuna, vanilin šećer, aromu badema i miksamo još 2-3 minute.
- Potom dobivenu smjesu premjestimo u, maslacem namašćen, kalup za kolače, rasporedimo ju i zagladimo te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35-40 minuta.
- Gotov kolač ostavimo da se malo ohladi, preokrenemo ga na podlogu za torte, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|