Kolač od starog kruha s umakom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni kolač od starog kruha s umakom od vanilije. – kruh (stari), mlijeko, jaje, žumanjak, vanilin šećer, vanilin štapić, šećer, grožđice, rum, vrhnje za kuhanje, sol, Kruh narežemo na kocke i namočimo u mlijeko i jaja i pustimo 20 minuta da kruh upije vlagu. ; Dodamo šećer, vanilin šećer i grožđice namočene u rumu. ; Odgovarajući kalup za pečenje obložimo aluminijskom folijom i na nju prebacimo smjesu. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 180 stupnjeva. ; Ovakvu smjesu možemo kuhati i u kuhinjskoj krpi, prozirnoj (kuhinjskoj foliji) ili aluminijskoj foliji 30 minuta.; Umak od vanilije:: Štapić vanilije razrežemo po duljini i stavimo ga zajedno sa vrhnjem za kuhanje u tavu. ; Grijemo (ne kuhamo) na maloj temperaturi. ; Šećer i žumanjak pjenasto razradimo te ih umiješamo u zagrijano vrhnje. ; Zajedno grijemo na temperaturi ne većoj od 72 stupnjeva (da se jaja ne zgrušaju). ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo kolač od starog kruha, oslobađamo ga od aluminijske folije i narežemo.; Poslužimo tako da sa malo umaka od vanilije prekrijemo dno tanjura, na umak položimo dvije kriške kolača od starog kruha i dodatno ga još malo zalijemo sa umakom od vanilije.; – Riješimo se loših navika! Nemamo baš svi kokoši i svinje pa stari kruh redovito završi u kanti za smeće. Bolje je iskoristiti ga za pripravljanje ovog iznenađujuće finog deserta. Vanilija, mlijeko, grožđice i rum omekšat će stari kruh i dati mu novi, slatki i neodoljivi život. Alkohol iz ruma brzo ishlapi, te kolač od starog kruha mogu jesti i djeca.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kolač od starog kruha s umakom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni kolač od starog kruha s umakom od vanilije. – kruh (stari), mlijeko, jaja, žumanjak, vanilin šećer, vanilin štapić, šećer, grožðice, rum, vrhnje za kuhanje, sol, Kruh narežemo na kocke i namočimo u mlijeko i jaja i pustimo 20 minuta da kruh upije vlagu. ; Dodamo šećer, vanilin šećer i grožđice namočene u rumu. ; Odgovarajući kalup za pečenje obložimo aluminijskom folijom i na nju prebacimo smjesu. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 180 stupnjeva. ; Ovakvu smjesu možemo kuhati i u kuhinjskoj krpi, prozirnoj (kuhinjskoj foliji) ili aluminijskoj foliji 30 minuta.; Umak od vanilije:: Štapić vanilije razrežemo po duljini i stavimo ga zajedno sa vrhnjem za kuhanje u tavu. ; Grijemo (ne kuhamo) na maloj temperaturi. ; Šećer i žumanjak pjenasto razradimo te ih umiješamo u zagrijano vrhnje. ; Zajedno grijemo na temperaturi ne većoj od 72 stupnjeva (da se jaja ne zgrušaju). ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo kolač od starog kruha, oslobađamo ga od aluminijske folije i narežemo.; Poslužimo tako da sa malo umaka od vanilije prekrijemo dno tanjura, na umak položimo dvije kriške kolača od starog kruha i dodatno ga još malo zalijemo sa umakom od vanilije.; -</div>
Kolač od starog kruha s umakom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni kolač od starog kruha s umakom od vanilije.
Riješimo se loših navika! Nemamo baš svi kokoši i svinje pa stari kruh redovito završi u kanti za smeće. Bolje je iskoristiti ga za pripravljanje ovog iznenađujuće finog deserta. Vanilija, mlijeko, grožđice i rum omekšat će stari kruh i dati mu novi, slatki i neodoljivi život. Alkohol iz ruma brzo ishlapi, te kolač od starog kruha mogu jesti i djeca.
Kolač od starog kruha s umakom od vanilije - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusni kolač od starog kruha s umakom od vanilije. - kruh (stari), mlijeko, jaja, žumanjak, vanilin šećer, vanilin štapić, šećer, grožðice, rum, vrhnje za kuhanje, sol, Kruh narežemo na kocke i namočimo u mlijeko i jaja i pustimo 20 minuta da kruh upije vlagu. ; Dodamo šećer, vanilin šećer i grožđice namočene u rumu. ; Odgovarajući kalup za pečenje obložimo aluminijskom folijom i na nju prebacimo smjesu. ; Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 180 stupnjeva. ; Ovakvu smjesu možemo kuhati i u kuhinjskoj krpi, prozirnoj (kuhinjskoj foliji) ili aluminijskoj foliji 30 minuta.; Umak od vanilije:: Štapić vanilije razrežemo po duljini i stavimo ga zajedno sa vrhnjem za kuhanje u tavu. ; Grijemo (ne kuhamo) na maloj temperaturi. ; Šećer i žumanjak pjenasto razradimo te ih umiješamo u zagrijano vrhnje. ; Zajedno grijemo na temperaturi ne većoj od 72 stupnjeva (da se jaja ne zgrušaju). ; Iz pećnice i posude za pečenje vadimo kolač od starog kruha, oslobađamo ga od aluminijske folije i narežemo.; Poslužimo tako da sa malo umaka od vanilije prekrijemo dno tanjura, na umak položimo dvije kriške kolača od starog kruha i dodatno ga još malo zalijemo sa umakom od vanilije.; -
Kruh narežemo na kocke i namočimo u mlijeko i jaja i pustimo 20 minuta da kruh upije vlagu.
Dodamo šećer, vanilin šećer i grožđice namočene u rumu.
Odgovarajući kalup za pečenje obložimo aluminijskom folijom i na nju prebacimo smjesu.
Stavimo u pećnicu i pečemo na srednjoj razini 30 minuta na 180 stupnjeva.
Ovakvu smjesu možemo kuhati i u kuhinjskoj krpi, prozirnoj (kuhinjskoj foliji) ili aluminijskoj foliji 30 minuta.
Umak od vanilije:
Štapić vanilije razrežemo po duljini i stavimo ga zajedno sa vrhnjem za kuhanje u tavu.
Grijemo (ne kuhamo) na maloj temperaturi.
Šećer i žumanjak pjenasto razradimo te ih umiješamo u zagrijano vrhnje.
Zajedno grijemo na temperaturi ne većoj od 72 stupnjeva (da se jaja ne zgrušaju).
Iz pećnice i posude za pečenje vadimo kolač od starog kruha, oslobađamo ga od aluminijske folije i narežemo.
Poslužimo tako da sa malo umaka od vanilije prekrijemo dno tanjura, na umak položimo dvije kriške kolača od starog kruha i dodatno ga još malo zalijemo sa umakom od vanilije.