- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Kolač od šunke i pršuta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od šunke i pršuta.
Kolači ne moraju biti samo slatki. Ako lisnato smjeso nadjenete smjesom iz ovog recepta, dobit ćete "slani kolač". Režite ga u trokute i poslužite uz neko fino vino, ili čašu jogurta. I jedno i drugo izvrsno će pasati uz ovo slasno jelo.
Kolač od šunke i pršuta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od šunke i pršuta. - lisnato tijesto, kuhana šunka, pršut, jaje, mladi luk, vlasac (kosani), kravlji sir (svježeg), kiselo vrhnje, sol i papar, Smrznuto lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme svježi kravlji sir ocijedimo i u zdjeli pomiješamo s jajima, sitno nasjeckanim lukom, soli i paprom, te toliko vrhnja da nadjev ne bude prerijedak. ; Na pobrašnjenoj dasci lisnato tijesto razvaljamo na debljinu od nekoliko milimetara i tako da je sa svake strane duže oko 4 cm, od ruba vatrostalne posude. ; Na tijesto prebacimo 1/3 nadjeva, te ga prekrijemo kuhanom šunkom. Zatim rasporedimo drugi sloj nadjeva, prekrijemo ga pršutom i trećim slojem nadjeva završavamo nadijevanje i sve zajedno posipamo naribanim sirom.; Višak tijesta u krug savijemo po gornjem rubu torte i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko pola sata.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lisnato tijesto, 250 g
- kuhana šunka, 250 g
- pršut, 100 g
- jaja, 4
- mladi luk, 1
- vlasac, 1 žlica kosani
- kravlji sir, 250 g svježeg
- kiselo vrhnje, 300 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Smrznuto lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme svježi kravlji sir ocijedimo i u zdjeli pomiješamo s jajima, sitno nasjeckanim lukom, soli i paprom, te toliko vrhnja da nadjev ne bude prerijedak.
- Na pobrašnjenoj dasci lisnato tijesto razvaljamo na debljinu od nekoliko milimetara i tako da je sa svake strane duže oko 4 cm, od ruba vatrostalne posude.
- Na tijesto prebacimo 1/3 nadjeva, te ga prekrijemo kuhanom šunkom. Zatim rasporedimo drugi sloj nadjeva, prekrijemo ga pršutom i trećim slojem nadjeva završavamo nadijevanje i sve zajedno posipamo naribanim sirom.
- Višak tijesta u krug savijemo po gornjem rubu torte i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko pola sata.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |