- Fina Malinić
- 20 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Ovaj prhki i mekani biskvit omiljena je baza za jednostavne kolače. Ovog puta smo ga odlučili sljubiti s trešnjama, a u slučaju da ih nemate, možete upotrijebiti bilo koje drugo voće.
Kolač od trešanja
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti kolač od trešanja.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Za biskvit:
- maslac, 340 g
- brašno, 350 g
- šećer u prahu, 300 g
- zobene pahuljice, 45 g
- sol, 1/4 žlice
- naranča, 1 iscijeđeni sok
- limun, 1 iscijeđeni sok
- Za punjenje:
- jaja, 4 komada
- šećer u prahu, 380 g
- grčki jogurt, 240 g
- brašno, 200 g
- aroma vanilije, 2 žlicee
- trešnje, 350 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U čistu posudu iscijedimo sok od limuna i naranče, dodamo šećer, brašno, sol, maslac i dobro promiješamo mikserom dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Zatim odvojimo trećinu smjese i dodamo joj sitne zobene pahuljice i dobro promiješamo.
- Preostalu smjesu stavimo u posudu za pečenje, ravnomjerno rasporedimo, stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, na 15 minuta, a zatim ostavimo da se biskvit ohladi.
- U čistoj posudi pomiješamo jaja, šećer, jogurt, brašno i aromu vanilije, sve dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.
- Zatim u smjesu od jaja i šećera dodamo polovice očišćenih trešanja i preostalu smjesu od zobenih pahuljica i brašna.
- Smjesu prelijemo preko ohlađenog biskvita, a zatim stavimo peći u pećnicu na 45 minuta.
- Nakon proteklog vremena kolač ohladimo, a zatim ga možemo poslužiti.
|
Vrijeme pripreme:20minuta |