- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Kolač od tune, luka i sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač od tune, luka i sira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 3
- mlijeko, 250 ml
- maslac, 30 ml (rastopljeni)
- glatko brašno, 70-90 g
- tuna iz konzerve, 240 g
- luk, 1 glavica
- dimljeni sir, 125 g (punomasni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk očistimo i narežemo na trakice, a dimljeni sir naribamo na krupniji ribež.
- U čistu zdjelu razbijemo jaja, ulijemo mlijeko, dodamo rastopljeni maslac, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Kad smo izmiješali sastojke dodamo brašno i izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice.
- Kad smo dobili gustu smjesu, u nju dodamo narezani luk, naribani dimljeni sir i komadiće tune. Sastojke dobro izmiješamo i prebacimo u vatrostalnu zdjelu koju smo prethodno namazali maslacem i posipali krušnim mrvicama
- Kolač stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 160°C, 1 sat.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |