Kolač s orasima i kavom – U našem receptu pogledajte kako napraviti fini kolač od oraha i kave. – šećer, jaje (odvojimo žumanjke i bjelanjke), jaje (samo bjelanjak), brašno, Kandirani orasi: orasi (prepolovljeni), šećer u prahu, liker od oraha ((npr. nocino)), Krema od oraha: šećer u prahu, maslac ((omekšali)), liker od oraha ((npr. nocino)), Glazura od kave: šećer u prahu, kava, liker od oraha ((npr. nocino)), Pećnicu ugrijemo na 180°C. Za to vrijeme električnim mikserom umutimo šećer i žumanjke dok ne dobijemo gustu, svijetlu smjesu.; Smjesu prebacimo u veću zdjelu i dodajemo joj orahe i brašno dok se ne zgusne. ; Zatim u posebnoj zdjeli električnim mikserom mutimo bjelanjke i malo soli (oko 2-3 minute) dok smjesa ne bude čvrsta, a zatim polovicu smjese prelijemo u smjesu s orasima.; Preostale bjelanjke izlijemo u posudu za pečenje (dimenzija oko 17cm x 22cm) u koju smo prethodno stavili papir za pečenje. ; Pečemo između 20 i 25 minuta, odnosno dok ne poprimi laganu zlatnu boju.; Ohladimo, poravnamo rubove i horizontalno prerežemo.; Kandirani orasi: U zdjelu ubacimo prerezane orahe, šećer u prahu i liker od oraha te ih dobro izmiješamo.; Prebacimo na posudu za pečenje (koristimo papir za pečenje) i pečemo oko 4-5 minuta, odnosno dok ne poprime zlatnu boju.; Ohladimo i izmrvimo.; Krema od oraha: U zdjelu ubacimo maslac, šećer u prahu i liker od oraha te električnim mikserom miješamo oko 6-8 minuta dok smjesa ne poblijedi.; Na donju polovicu biskvita izlijemo smjesu te poklopimo s ostatkom biskvita. Ostavimo na 20-30 minuta da se slegne.; Glazura od kave: U zdjelu dodamo šećer u prahu te postepeno dodajemo kavu i liker od oraha miješajući sve dok smjesa ne postane glatka i kompaktna.; Prelijemo preko kolača, a na vrh prospemo kandirane orahe. Tortu je najbolje pojesti istog dana kada je napravljena.; –
Kolač s orasima i kavom
Popularnost:
1
2
3
4
5
Votes: 64 Rating: 4.36 You:
Rate this recipe!
U našem receptu pogledajte kako napraviti fini kolač od oraha i kave.
Pećnicu ugrijemo na 180°C. Za to vrijeme električnim mikserom umutimo šećer i žumanjke dok ne dobijemo gustu, svijetlu smjesu.
Smjesu prebacimo u veću zdjelu i dodajemo joj orahe i brašno dok se ne zgusne.
Zatim u posebnoj zdjeli električnim mikserom mutimo bjelanjke i malo soli (oko 2-3 minute) dok smjesa ne bude čvrsta, a zatim polovicu smjese prelijemo u smjesu s orasima.
Preostale bjelanjke izlijemo u posudu za pečenje (dimenzija oko 17cm x 22cm) u koju smo prethodno stavili papir za pečenje.
Pečemo između 20 i 25 minuta, odnosno dok ne poprimi laganu zlatnu boju.
Ohladimo, poravnamo rubove i horizontalno prerežemo.
Kandirani orasi
U zdjelu ubacimo prerezane orahe, šećer u prahu i liker od oraha te ih dobro izmiješamo.
Prebacimo na posudu za pečenje (koristimo papir za pečenje) i pečemo oko 4-5 minuta, odnosno dok ne poprime zlatnu boju.
Ohladimo i izmrvimo.
Krema od oraha
U zdjelu ubacimo maslac, šećer u prahu i liker od oraha te električnim mikserom miješamo oko 6-8 minuta dok smjesa ne poblijedi.
Na donju polovicu biskvita izlijemo smjesu te poklopimo s ostatkom biskvita. Ostavimo na 20-30 minuta da se slegne.
Glazura od kave
U zdjelu dodamo šećer u prahu te postepeno dodajemo kavu i liker od oraha miješajući sve dok smjesa ne postane glatka i kompaktna.
Prelijemo preko kolača, a na vrh prospemo kandirane orahe. Tortu je najbolje pojesti istog dana kada je napravljena.