- Almo Čatlak
- 70 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kolač sa svježim kravljim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač sa svježim kravljim sirom. – svježi kravlji sir, prhko tijesto (svježeg), jaje, šećer, maslac (rastopljenog), oštro brašno, kandirano voće ((miješanog)), grožđice, šećer u prahu, Bijelanjke odvojimo od žumanjaka, a kalup za kolače obložimo prhkim tijestom. ; Višak tijesta preko ruba kalupa odstranimo, dno izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. Za to vrijeme od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. ; Svježi kravlji sir propasiramo u zdjelu, dodamo žumanjke, šećer, rastopljeni maslac i dobro promiješamo sastojke. ; Zatim prosijemo brašno preko snijega od bjelanjaka i dobro izmiješamo. ; Dobivenu mješavinu premjestimo u zdjelu s kravljim sirom, dodamo kandirano voće i grožđice te sve zajedno dobro promiješamo. ; Dobivenu smjesu prelijemo preko tijesta do ruba i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 45 minuta. ; Pečeni kolač izvadimo i pričekamo da se ohladi, zatim ga posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Osim s vrhnjem, svježi kravlji sir možemo pomiješati i s nekim drugim sastojcima i dobiti odličan slatki kolač, baš za prste polizati!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kolač sa svježim kravljim sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač sa svježim kravljim sirom. – svježi kravlji sir, prhko tijesto (svježeg), jaje, šećer, maslac (rastopljenog), oštro brašno, kandirano voće ((miješanog)), grožðice, šećer u prahu, Bijelanjke odvojimo od žumanjaka, a kalup za kolače obložimo prhkim tijestom. ; Višak tijesta preko ruba kalupa odstranimo, dno izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. Za to vrijeme od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. ; Svježi kravlji sir propasiramo u zdjelu, dodamo žumanjke, šećer, rastopljeni maslac i dobro promiješamo sastojke. ; Zatim prosijemo brašno preko snijega od bjelanjaka i dobro izmiješamo. ; Dobivenu mješavinu premjestimo u zdjelu s kravljim sirom, dodamo kandirano voće i grožđice te sve zajedno dobro promiješamo. ; Dobivenu smjesu prelijemo preko tijesta do ruba i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 45 minuta. ; Pečeni kolač izvadimo i pričekamo da se ohladi, zatim ga posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Kolač sa svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač sa svježim kravljim sirom.
Osim s vrhnjem, svježi kravlji sir možemo pomiješati i s nekim drugim sastojcima i dobiti odličan slatki kolač, baš za prste polizati!
Kolač sa svježim kravljim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolač sa svježim kravljim sirom. - svježi kravlji sir, prhko tijesto (svježeg), jaje, šećer, maslac (rastopljenog), oštro brašno, kandirano voće ((miješanog)), grožðice, šećer u prahu, Bijelanjke odvojimo od žumanjaka, a kalup za kolače obložimo prhkim tijestom. ; Višak tijesta preko ruba kalupa odstranimo, dno izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. Za to vrijeme od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. ; Svježi kravlji sir propasiramo u zdjelu, dodamo žumanjke, šećer, rastopljeni maslac i dobro promiješamo sastojke. ; Zatim prosijemo brašno preko snijega od bjelanjaka i dobro izmiješamo. ; Dobivenu mješavinu premjestimo u zdjelu s kravljim sirom, dodamo kandirano voće i grožđice te sve zajedno dobro promiješamo. ; Dobivenu smjesu prelijemo preko tijesta do ruba i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 45 minuta. ; Pečeni kolač izvadimo i pričekamo da se ohladi, zatim ga posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Bijelanjke odvojimo od žumanjaka, a kalup za kolače obložimo prhkim tijestom.
- Višak tijesta preko ruba kalupa odstranimo, dno izbodemo vilicom i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. Za to vrijeme od bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg.
- Svježi kravlji sir propasiramo u zdjelu, dodamo žumanjke, šećer, rastopljeni maslac i dobro promiješamo sastojke.
- Zatim prosijemo brašno preko snijega od bjelanjaka i dobro izmiješamo.
- Dobivenu mješavinu premjestimo u zdjelu s kravljim sirom, dodamo kandirano voće i grožđice te sve zajedno dobro promiješamo.
- Dobivenu smjesu prelijemo preko tijesta do ruba i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 45 minuta.
- Pečeni kolač izvadimo i pričekamo da se ohladi, zatim ga posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|