- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kolačići od tjestenine i povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće od tjestenine i povrća.
Tjestenina ili pašta naziv je za proizvode od rezanog svježeg ili sušenog tijesta koja se pripremaju kuhanjem u vreloj vodi. Tjestenina se počela pripremati već prije 4000 godina u Kini, a smatra se da je Marko Polo donio tjesteninu u Europu i hvala mu na tomu jer bez njega ne bismo mogli pripremiti ove fine kolačiće.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g (fusilli)
- grašak, 100 g iz konzerve
- svježa crvena paprika, 1
- mladi luk, 2
- češnjak, 1 režanj
- šampinjoni, 100 g
- kuhana šunka, 50 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- krušne mrvice, 30 g
- jaja, 2
- vrhnje za kuhanje, 140 ml
- sir gouda, 60 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćenu papriku narežemo na kockice, mladi luk na kolutiće, očetkane šampinjone i šunku nasjeckamo, jaja umutimo, a sir naribamo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šampinjone, papriku i mladi luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute tavu maknemo s vatre i pričekamo da se povrće malo ohladi, a kuhanu tjesteninu ocijedimo, premjestimo u zdjelu i također pričekamo da se malo ohladi.
- Zatim u zdjelu s tjesteninom dodamo prženo povrće, narezanu šunku, ocijeđeni grašak iz konzerve, naribani sir, krušne mrvice, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, ulijemo vrhnje za kuhanje i umućena jaja, popaprimo i dobro izmiješamo sastojke.
- Dobivenom mješavinom nadjenemo, maslacem namašćene, kalupe za muffine i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-ak minuta.
- Kolačići su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |