- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Kolačići s brusnicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s brusnicama.
Za one dane kad se poželite odmaknuti od dobro provjerenih starih recepata za kekse koji već generacijama idu s koljena na koljeno, mi Vam nudimo jednako tako dobar i provjeren recept koji Vam neće oduzeti puno vremena, ali će Vam zato puno pružiti zauzvrat. Iako je možda naizgled uobičajen, ovaj keksić u sebi krije pofinjeni okus brusnica koji će zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce.
Kolačići s brusnicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s brusnicama. - brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, biljna mast, maslac, kiselo mlijeko, brusnice (sušenih), sol, U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, sodu bikarbonu, prstohvat soli i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo na komadiće natrganu ili narezanu biljnu mast i maslac, te sve zajedno izradimo prstima dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica. ; Potom dodamo kiselo mlijeko, brusnice i lopaticom ili kuhačom nježno izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu prenjestimo na brašnom posipanu radnu površinu, tijesto još malo i vrlo nježno izradimo rukama (ne gnječimo), te raširimo na debljinu 4 cm. ; Okruglim modelom za krafne, ili čašom, iz tijesta istisnemo oblike, te ih jedan do drugog stavimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Prije pečenja kolačiće lagano utisnemo palcem po sredini, da se kod pečenja previše ne dignu. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta.; Gotove kolačiće ostavimo da se ohlade i poslužimo s maslacem, marmeladom i sl.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno, 300 g
- prašak za pecivo, 2 vrećice
- soda bikarbona, 1/2 žličice
- biljna mast, 80 g
- maslac, 40 g
- kiselo mlijeko, 250 ml
- brusnice, 50 g sušenih
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo, sodu bikarbonu, prstohvat soli i izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo na komadiće natrganu ili narezanu biljnu mast i maslac, te sve zajedno izradimo prstima dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica.
- Potom dodamo kiselo mlijeko, brusnice i lopaticom ili kuhačom nježno izmiješamo sastojke.
- Dobivenu smjesu prenjestimo na brašnom posipanu radnu površinu, tijesto još malo i vrlo nježno izradimo rukama (ne gnječimo), te raširimo na debljinu 4 cm.
- Okruglim modelom za krafne, ili čašom, iz tijesta istisnemo oblike, te ih jedan do drugog stavimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.
- Prije pečenja kolačiće lagano utisnemo palcem po sredini, da se kod pečenja previše ne dignu. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 30-ak minuta.
- Gotove kolačiće ostavimo da se ohlade i poslužimo s maslacem, marmeladom i sl.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |