Kolačići s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s jabukama. – kvasac, mlijeko, šećer, brašno, jaje, lješnjaci (sjeckanih, prženih), limun, grožđice, jabuke, maslac, sol, Za posipavanje:: šećer, cimet (u prahu), U zdjelu izmrvimo svježi kvasac, ulijemo toplo mlijeko, dodamo šećer, te miješamo pjenjačom dok se kvasac ne rastopi. ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno i sastojke izmiješamo pjenjačom pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom dodamo prstohvat soli, umućena jaja, sjeckane pržene lješnjake, naribamo koricu limuna i izmiješamo sastojke. ; Na kraju u smjesu umiješamo grožđice, te oguljene, očišćene i na kockice narezane jabuke. Zdjelu pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže na toplom mjestu 30-ak minuta. ; U tavi iznad srednje jake vatre ugrijemo maslac i na njemu od pripremljenog tijesta pržimo male kolačiće sa svake strane po prilici 2 minute. ; Još vruće kolačiće s jabukama uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta u prahu i odmah poslužimo.; – Ako se ipak želite odmaknuti od tradicije i pobjeći od sveprisutnih pokladnica, vrijeme je da isprobate nešto slično, a opet sasvim različito. Ovi kolačići koje Vam nudimo u sebi nose svu ljepotu dizanog tijesta pomiješanu s jabukama i lješnjacima. Mmmmm….
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kolačići s jabukama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s jabukama. – kvasac, mlijeko, šećer, brašno, jaje, lješnjaci (sjeckanih, prženih), limun, grožðice, jabuke, maslac, sol, Za posipavanje:: šećer, cimet (u prahu), U zdjelu izmrvimo svježi kvasac, ulijemo toplo mlijeko, dodamo šećer, te miješamo pjenjačom dok se kvasac ne rastopi. ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno i sastojke izmiješamo pjenjačom pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom dodamo prstohvat soli, umućena jaja, sjeckane pržene lješnjake, naribamo koricu limuna i izmiješamo sastojke. ; Na kraju u smjesu umiješamo grožđice, te oguljene, očišćene i na kockice narezane jabuke. Zdjelu pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže na toplom mjestu 30-ak minuta. ; U tavi iznad srednje jake vatre ugrijemo maslac i na njemu od pripremljenog tijesta pržimo male kolačiće sa svake strane po prilici 2 minute. ; Još vruće kolačiće s jabukama uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta u prahu i odmah poslužimo.; -</div>
Kolačići s jabukama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s jabukama.
Ako se ipak želite odmaknuti od tradicije i pobjeći od sveprisutnih pokladnica, vrijeme je da isprobate nešto slično, a opet sasvim različito. Ovi kolačići koje Vam nudimo u sebi nose svu ljepotu dizanog tijesta pomiješanu s jabukama i lješnjacima. Mmmmm....
Kolačići s jabukama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s jabukama. - kvasac, mlijeko, šećer, brašno, jaje, lješnjaci (sjeckanih, prženih), limun, grožðice, jabuke, maslac, sol, Za posipavanje:: šećer, cimet (u prahu), U zdjelu izmrvimo svježi kvasac, ulijemo toplo mlijeko, dodamo šećer, te miješamo pjenjačom dok se kvasac ne rastopi. ; Zatim u zdjelu prosijemo brašno i sastojke izmiješamo pjenjačom pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom dodamo prstohvat soli, umućena jaja, sjeckane pržene lješnjake, naribamo koricu limuna i izmiješamo sastojke. ; Na kraju u smjesu umiješamo grožđice, te oguljene, očišćene i na kockice narezane jabuke. Zdjelu pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže na toplom mjestu 30-ak minuta. ; U tavi iznad srednje jake vatre ugrijemo maslac i na njemu od pripremljenog tijesta pržimo male kolačiće sa svake strane po prilici 2 minute. ; Još vruće kolačiće s jabukama uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta u prahu i odmah poslužimo.; -
U zdjelu izmrvimo svježi kvasac, ulijemo toplo mlijeko, dodamo šećer, te miješamo pjenjačom dok se kvasac ne rastopi.
Zatim u zdjelu prosijemo brašno i sastojke izmiješamo pjenjačom pazeći da ne ostanu grudice.
Potom dodamo prstohvat soli, umućena jaja, sjeckane pržene lješnjake, naribamo koricu limuna i izmiješamo sastojke.
Na kraju u smjesu umiješamo grožđice, te oguljene, očišćene i na kockice narezane jabuke. Zdjelu pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže na toplom mjestu 30-ak minuta.
U tavi iznad srednje jake vatre ugrijemo maslac i na njemu od pripremljenog tijesta pržimo male kolačiće sa svake strane po prilici 2 minute.
Još vruće kolačiće s jabukama uvaljamo u mješavinu šećera i cimeta u prahu i odmah poslužimo.