- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kolačići s jagodama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s jagodama.
Ukusni kolačići slični muffinima izmamiti će osmijeh na lice svakome, pa čak i onima najljućima, a jesu li za to zaslužne jagode, provjerite sami.
Kolačići s jagodama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kolačiće s jagodama. - jagode, brašno, jogurt, jaje, maslac (rastopljenog), smeđi šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, Prije svega u kalupe za muffine umetnemo papirnate kalupe za kolačiće, a jagode očistimo i narežemo na kockice. ; U zdjelu s brašnom dodamo prašak za pecivo i promiješamo, a jaja razbijemo u zasebnu zdjelu i umutimo ih. ; Zatim u zdjelu s jajima dodamo smeđi i vanilin šećer, dobro promiješamo, te stalno miješajući polako ulijemo rastopljeni maslac i jogurt. Kada smjesa postane jednolična, uz stalno miješanje, postupno dodajemo mješavinu brašna i praška za pecivo. ; Nakon što iz smjese nestanu grudice, dodamo dvije trećine kockica jagoda i nježno promiješamo. ; Dobivenu smjesu rasporedimo u papirnate kalupe do polovice, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25 minuta. ; Gotove kolačiće izvadimo iz pećnice, ostavimo ih da se malo ohlade, potom ih ukrasimo s malo šlaga, preostalim kockicama jagoda i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jagode, 200 g
- brašno, 250 g
- jogurt, 250 g
- jaja, 3
- maslac, 150 g rastopljenog
- smeđi šećer, 125 g
- vanilin šećer, 20 g
- prašak za pecivo, 13 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u kalupe za muffine umetnemo papirnate kalupe za kolačiće, a jagode očistimo i narežemo na kockice.
- U zdjelu s brašnom dodamo prašak za pecivo i promiješamo, a jaja razbijemo u zasebnu zdjelu i umutimo ih.
- Zatim u zdjelu s jajima dodamo smeđi i vanilin šećer, dobro promiješamo, te stalno miješajući polako ulijemo rastopljeni maslac i jogurt. Kada smjesa postane jednolična, uz stalno miješanje, postupno dodajemo mješavinu brašna i praška za pecivo.
- Nakon što iz smjese nestanu grudice, dodamo dvije trećine kockica jagoda i nježno promiješamo.
- Dobivenu smjesu rasporedimo u papirnate kalupe do polovice, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 25 minuta.
- Gotove kolačiće izvadimo iz pećnice, ostavimo ih da se malo ohlade, potom ih ukrasimo s malo šlaga, preostalim kockicama jagoda i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |