- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Kompot od bobičastog voća s pudingom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kompot od bobičastog voća s pudingom.
Ukusan kompot od miješanog bobičastog voća, „pojačan“ finim pudingom neobična je, ali i jako dobra slastica koju morate kušati.
Kompot od bobičastog voća s pudingom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kompot od bobičastog voća s pudingom. - bobičasto voće (miješanog), mlijeko, puding ((bourbon vanilija)), crno vino, šećer, kukuruzni škrob, vanilin šećer, limun, cimet, U zdjelicu s prahom pudinga dodamo šećer, ulijemo 50 ml mlijeka i izmiješamo sastojke. ; Zatim u zagrijani lonac ulijemo preostalo mlijeko, a prije nego zavri smanjimo vatru. ; Potom stalno miješajući ulijemo smjesu za puding i kuhamo 1-2 minute. Gotov puding maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi. ; Za to vrijeme u zasebni lonac stavimo miješano bobičasto voće, dodamo vanilin šećer, koricu cimeta, ulijemo sok polovice limuna, crno vino i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja u zdjelicu s kukuruznim škrobom ulijemo 50 ml vode, promiješamo, ulijemo u lonac s voćem, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta, maknemo s vatre, te ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu. ; Ohlađeni kompot stavimo u tanjur, preko njega stavimo puding, ukrasimo listićem mente i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bobičasto voće, 250 g miješanog
- mlijeko, 500 ml
- puding, 1 vrećica (bourbon vanilija)
- crno vino, 150 ml
- šećer, 40 g
- kukuruzni škrob, 1 žličica
- vanilin šećer, 1 vrećica
- limun, 1
- cimet, 1 korica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelicu s prahom pudinga dodamo šećer, ulijemo 50 ml mlijeka i izmiješamo sastojke.
- Zatim u zagrijani lonac ulijemo preostalo mlijeko, a prije nego zavri smanjimo vatru.
- Potom stalno miješajući ulijemo smjesu za puding i kuhamo 1-2 minute. Gotov puding maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Za to vrijeme u zasebni lonac stavimo miješano bobičasto voće, dodamo vanilin šećer, koricu cimeta, ulijemo sok polovice limuna, crno vino i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 10-ak minuta kuhanja u zdjelicu s kukuruznim škrobom ulijemo 50 ml vode, promiješamo, ulijemo u lonac s voćem, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta, maknemo s vatre, te ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu.
- Ohlađeni kompot stavimo u tanjur, preko njega stavimo puding, ukrasimo listićem mente i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |