Kompot od bobičastog voća s pudingom

 • 50 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Kompot od bobičastog voća s pudingom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kompot od bobičastog voća s pudingom.

Ukusan kompot od miješanog bobičastog voća, „pojačan“ finim pudingom neobična je, ali i jako dobra slastica koju morate kušati.

Kompot od bobičastog voća s pudingom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kompot od bobičastog voća s pudingom. - bobičasto voće (miješanog), mlijeko, puding ((bourbon vanilija)), crno vino, šećer, kukuruzni škrob, vanilin šećer, limun, cimet, U zdjelicu s prahom pudinga dodamo šećer, ulijemo 50 ml mlijeka i izmiješamo sastojke. ; Zatim u zagrijani lonac ulijemo preostalo mlijeko, a prije nego zavri smanjimo vatru. ; Potom stalno miješajući ulijemo smjesu za puding i kuhamo 1-2 minute. Gotov puding maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi. ; Za to vrijeme u zasebni lonac stavimo miješano bobičasto voće, dodamo vanilin šećer, koricu cimeta, ulijemo sok polovice limuna, crno vino i kada zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta kuhanja u zdjelicu s kukuruznim škrobom ulijemo 50 ml vode, promiješamo, ulijemo u lonac s voćem, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta, maknemo s vatre, te ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu. ; Ohlađeni kompot stavimo u tanjur, preko njega stavimo puding, ukrasimo listićem mente i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelicu s prahom pudinga dodamo šećer, ulijemo 50 ml mlijeka i izmiješamo sastojke.
 2. Zatim u zagrijani lonac ulijemo preostalo mlijeko, a prije nego zavri smanjimo vatru.
 3. Potom stalno miješajući ulijemo smjesu za puding i kuhamo 1-2 minute. Gotov puding maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi.
 4. Za to vrijeme u zasebni lonac stavimo miješano bobičasto voće, dodamo vanilin šećer, koricu cimeta, ulijemo sok polovice limuna, crno vino i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
 5. Nakon 10-ak minuta kuhanja u zdjelicu s kukuruznim škrobom ulijemo 50 ml vode, promiješamo, ulijemo u lonac s voćem, promiješamo i kuhamo još 5-6 minuta, maknemo s vatre, te ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu.
 6. Ohlađeni kompot stavimo u tanjur, preko njega stavimo puding, ukrasimo listićem mente i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: