Kompot zdravlja od čajota

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Vrlo jednostavna priprema
 • Pogodno za Vegane
Kompot zdravlja od čajota
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kompot zdravlja od čajota.

Znali što je čajot ili ne, ovaj kompot zdravlja svakako će Vam dobro doći u trenucima kad nam sa svih strana prijete nadolazećom gripom. Vi ne trebate u Dom zdravlja po cjepivo, već ravno u svoju kuhinjicu i doza zdravlja je zajamčena!

Kompot zdravlja od čajota - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kompot zdravlja od čajota. - čajota ((meksički krastavac - sechium edule)), jabuke, kruška, klinčić, šećer, vanilin šećer, Jabuke i kruške ogulimo, očistimo, narežemo na kockice veličine 1,5 cm, stavimo u lonac i prelijemo jednom litrom vode. ; Čajotu čistimo tako da je stavimo na radnu površinu, jednom rukom pridržimo krpom da nas ne bode, a nožem u drugoj ruci odrežemo krajeve tako da je poravnamo. ; Zatim čajotu uspravimo, s gornje strane ubodemo vilicom, kako bi je pridržali, a oštrim nožem oprezno s nje skidamo koru zajedno s bodljama. ; Potom čajotu uzdužno prerežemo na četiri jednaka dijela, odstranimo sredinu, a mesnati dio narežemo na kockice veličine 1,5 cm. ; Narezane čajote premjestimo u lonac s jabukama i kruškama, dodamo klinčiće, šećer i vanilin šećer i stavimo kuhati. Kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 40-a minuta. ; Kompot od čajota možemo poslužiti topao ili hladan.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Jabuke i kruške ogulimo, očistimo, narežemo na kockice veličine 1,5 cm, stavimo u lonac i prelijemo jednom litrom vode.
 2. Čajotu čistimo tako da je stavimo na radnu površinu, jednom rukom pridržimo krpom da nas ne bode, a nožem u drugoj ruci odrežemo krajeve tako da je poravnamo.
 3. Zatim čajotu uspravimo, s gornje strane ubodemo vilicom, kako bi je pridržali, a oštrim nožem oprezno s nje skidamo koru zajedno s bodljama.
 4. Potom čajotu uzdužno prerežemo na četiri jednaka dijela, odstranimo sredinu, a mesnati dio narežemo na kockice veličine 1,5 cm.
 5. Narezane čajote premjestimo u lonac s jabukama i kruškama, dodamo klinčiće, šećer i vanilin šećer i stavimo kuhati. Kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 40-a minuta.
 6. Kompot od čajota možemo poslužiti topao ili hladan.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: