- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Kondenzirano slatko mlijeko
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kondenzirano slatko mlijeko.
Možda se sjećate vremena kad se ovo još moglo kupiti kod nas, ali iz nekog je razloga netragom nestalo s polica... Ako ima onih koji gaje nostalgiju za kondenziranim mlijekom, obradujte ih i pripremite ovaj recept za njih!
Kondenzirano slatko mlijeko - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kondenzirano slatko mlijeko. - mlijeko, šećer, škrobno brašno, prašak za pecivo, U lonac ulijemo polovicu mlijeka, dodamo šećer i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; U zasebnu zdjelu ulijemo preostalo mlijeko, dodamo škrobno brašno, prašak za pecivo, te pjenjačom izmiješamo sastojke da ne ostanu grudice. ; Dobivenu smjesu prelijemo u lonac s vrelim mlijekom i kada ponovo zavrije kuhamo na srednje jakoj vatri, polako miješajući pjenjačom, po prilici jedan sat, odnosno, dok ne dobijemo svijetlosmeđu tekućinu. ; Još vruće preko sita prelijemo u prikladne sterilizirane staklenke, zatvorimo i ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi. ; Nakon otvaranja kondenzirano slatko mlijeko možemo čuvati u hladnjaku i do mjesec dana. ; Koristimo ga za pripremu raznih kolača ili jednostavno kao dodatak napitcima npr. crnoj kavi.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mlijeko, 1 l
- šećer, 300 g
- škrobno brašno, 1 žličica
- prašak za pecivo, 1 žličica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo polovicu mlijeka, dodamo šećer i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.
- U zasebnu zdjelu ulijemo preostalo mlijeko, dodamo škrobno brašno, prašak za pecivo, te pjenjačom izmiješamo sastojke da ne ostanu grudice.
- Dobivenu smjesu prelijemo u lonac s vrelim mlijekom i kada ponovo zavrije kuhamo na srednje jakoj vatri, polako miješajući pjenjačom, po prilici jedan sat, odnosno, dok ne dobijemo svijetlosmeđu tekućinu.
- Još vruće preko sita prelijemo u prikladne sterilizirane staklenke, zatvorimo i ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi.
- Nakon otvaranja kondenzirano slatko mlijeko možemo čuvati u hladnjaku i do mjesec dana.
- Koristimo ga za pripremu raznih kolača ili jednostavno kao dodatak napitcima npr. crnoj kavi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |