Kondenzirano slatko mlijeko

 • 90 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Kondenzirano slatko mlijeko
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kondenzirano slatko mlijeko.

Možda se sjećate vremena kad se ovo još moglo kupiti kod nas, ali iz nekog je razloga netragom nestalo s polica... Ako ima onih koji gaje nostalgiju za kondenziranim mlijekom, obradujte ih i pripremite ovaj recept za njih!

Kondenzirano slatko mlijeko - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kondenzirano slatko mlijeko. - mlijeko, šećer, škrobno brašno, prašak za pecivo, U lonac ulijemo polovicu mlijeka, dodamo šećer i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; U zasebnu zdjelu ulijemo preostalo mlijeko, dodamo škrobno brašno, prašak za pecivo, te pjenjačom izmiješamo sastojke da ne ostanu grudice. ; Dobivenu smjesu prelijemo u lonac s vrelim mlijekom i kada ponovo zavrije kuhamo na srednje jakoj vatri, polako miješajući pjenjačom, po prilici jedan sat, odnosno, dok ne dobijemo svijetlosmeđu tekućinu. ; Još vruće preko sita prelijemo u prikladne sterilizirane staklenke, zatvorimo i ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi. ; Nakon otvaranja kondenzirano slatko mlijeko možemo čuvati u hladnjaku i do mjesec dana. ; Koristimo ga za pripremu raznih kolača ili jednostavno kao dodatak napitcima npr. crnoj kavi.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U lonac ulijemo polovicu mlijeka, dodamo šećer i kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.
 2. U zasebnu zdjelu ulijemo preostalo mlijeko, dodamo škrobno brašno, prašak za pecivo, te pjenjačom izmiješamo sastojke da ne ostanu grudice.
 3. Dobivenu smjesu prelijemo u lonac s vrelim mlijekom i kada ponovo zavrije kuhamo na srednje jakoj vatri, polako miješajući pjenjačom, po prilici jedan sat, odnosno, dok ne dobijemo svijetlosmeđu tekućinu.
 4. Još vruće preko sita prelijemo u prikladne sterilizirane staklenke, zatvorimo i ostavimo da se ohlade na sobnoj temperaturi.
 5. Nakon otvaranja kondenzirano slatko mlijeko možemo čuvati u hladnjaku i do mjesec dana.
 6. Koristimo ga za pripremu raznih kolača ili jednostavno kao dodatak napitcima npr. crnoj kavi.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 40
Rating: 4.43
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: