- Ivana Vukmanić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Kosani odresci od slatkovodne ribe
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kosani odrezak od slatkovodne ribe.
Tko od nas nije odrastao uz "faširane šnicle" odnosno kosane odreske? A koliko nas je probalo kosane odreske od ribe? Odlični su: prhki, mirisni i slasni. Pravo iznenađenje na stolu.
Kosani odresci od slatkovodne ribe - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kosani odrezak od slatkovodne ribe. - slatkovodna riba, žemlja, mlijeko, jaje, češnjak, peršin (kosanog), kopar, krušne mrvice, ulje, sol i papar, Prvo u zdjeli u mlijeku namočimo jedan dan stare žemlje narezane na kockice. ; Smjesi dodamo očišćeno i sitno kosano meso ribe. ; K tome umutimo jaja, sol, papar, sitno sjeckani češnjak, kopar, krušne mrvice i peršin list i sve zajedno dobro umiješamo. Ako je smjesa pre mekana po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica. ; U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije kosane odreske. ; Kosane odreske oblikujemo dlanovima umačemo u krušne mrvice i uranjamo u duboku masnoću. ; Na pola pečenja odreske okrećemo na drugu stranu. ; Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- slatkovodna riba, 1 kg
- žemlja, 2
- mlijeko, 2 dl
- jaja, 2
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica kosanog
- kopar, 1 žličica
- krušne mrvice, 100 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prvo u zdjeli u mlijeku namočimo jedan dan stare žemlje narezane na kockice.
- Smjesi dodamo očišćeno i sitno kosano meso ribe.
- K tome umutimo jaja, sol, papar, sitno sjeckani češnjak, kopar, krušne mrvice i peršin list i sve zajedno dobro umiješamo. Ako je smjesa pre mekana po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica.
- U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije kosane odreske.
- Kosane odreske oblikujemo dlanovima umačemo u krušne mrvice i uranjamo u duboku masnoću.
- Na pola pečenja odreske okrećemo na drugu stranu.
- Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |