- Ivana Vukmanić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Kosani odresci od slatkovodne ribe – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kosani odrezak od slatkovodne ribe. – slatkovodna riba, žemlja, mlijeko, jaje, češnjak, peršin (kosanog), kopar, krušne mrvice, ulje, sol i papar, Prvo u zdjeli u mlijeku namočimo jedan dan stare žemlje narezane na kockice. ; Smjesi dodamo očišćeno i sitno kosano meso ribe. ; K tome umutimo jaja, sol, papar, sitno sjeckani češnjak, kopar, krušne mrvice i peršin list i sve zajedno dobro umiješamo. Ako je smjesa pre mekana po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica. ; U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije kosane odreske. ; Kosane odreske oblikujemo dlanovima umačemo u krušne mrvice i uranjamo u duboku masnoću. ; Na pola pečenja odreske okrećemo na drugu stranu. ; Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.; – Tko od nas nije odrastao uz "faširane šnicle" odnosno kosane odreske? A koliko nas je probalo kosane odreske od ribe? Odlični su: prhki, mirisni i slasni. Pravo iznenađenje na stolu.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Kosani odresci od slatkovodne ribe – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kosani odrezak od slatkovodne ribe. – slatkovodna riba, žemlja, mlijeko, jaje, češnjak, peršin (kosanog), kopar, krušne mrvice, ulje, sol i papar, Prvo u zdjeli u mlijeku namočimo jedan dan stare žemlje narezane na kockice. ; Smjesi dodamo očišćeno i sitno kosano meso ribe. ; K tome umutimo jaja, sol, papar, sitno sjeckani češnjak, kopar, krušne mrvice i peršin list i sve zajedno dobro umiješamo. Ako je smjesa pre mekana po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica. ; U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije kosane odreske. ; Kosane odreske oblikujemo dlanovima umačemo u krušne mrvice i uranjamo u duboku masnoću. ; Na pola pečenja odreske okrećemo na drugu stranu. ; Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.; -</div>
Kosani odresci od slatkovodne ribe
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kosani odrezak od slatkovodne ribe.
Tko od nas nije odrastao uz "faširane šnicle" odnosno kosane odreske? A koliko nas je probalo kosane odreske od ribe? Odlični su: prhki, mirisni i slasni. Pravo iznenađenje na stolu.
Kosani odresci od slatkovodne ribe - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kosani odrezak od slatkovodne ribe. - slatkovodna riba, žemlja, mlijeko, jaje, češnjak, peršin (kosanog), kopar, krušne mrvice, ulje, sol i papar, Prvo u zdjeli u mlijeku namočimo jedan dan stare žemlje narezane na kockice. ; Smjesi dodamo očišćeno i sitno kosano meso ribe. ; K tome umutimo jaja, sol, papar, sitno sjeckani češnjak, kopar, krušne mrvice i peršin list i sve zajedno dobro umiješamo. Ako je smjesa pre mekana po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica. ; U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije kosane odreske. ; Kosane odreske oblikujemo dlanovima umačemo u krušne mrvice i uranjamo u duboku masnoću. ; Na pola pečenja odreske okrećemo na drugu stranu. ; Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.; -
Upute po koracima:
- Prvo u zdjeli u mlijeku namočimo jedan dan stare žemlje narezane na kockice.
- Smjesi dodamo očišćeno i sitno kosano meso ribe.
- K tome umutimo jaja, sol, papar, sitno sjeckani češnjak, kopar, krušne mrvice i peršin list i sve zajedno dobro umiješamo. Ako je smjesa pre mekana po potrebi dodamo još malo krušnih mrvica.
- U dublju posudu nalijemo dovoljno ulja da za vrijeme pečenja pokrije kosane odreske.
- Kosane odreske oblikujemo dlanovima umačemo u krušne mrvice i uranjamo u duboku masnoću.
- Na pola pečenja odreske okrećemo na drugu stranu.
- Gotove vadimo na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 24
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
mesna jela i jela od ribe,
Jela koja su danas popularna:
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Ljetna salata s mozzarellom
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Almo Čatlak
Omlet s mladim koprivama i gorgonzolom
Votes: 23
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
15 min
Tomislav Špiček
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)