- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Košarice od parmezana s mini rajčićama i mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti košarice od parmezana s mini rajčicama i mozzarellom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- parmezan, 180 g
- sir mozzarella, 150 g
- mini rajčica, 200 g
- rukola, 100 g
- bosiljak, 1 žličica sušeni
- mediteranska mješavina začina
- maslinovo ulje
- balzamični ocat
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Parmezan naribamo na fini ribež te slažemo u hrpice na papiru za pečenje u razmaku od nekoliko centimetara. Hrpice raširimo širine 10 cm i debljine pola cm. Oblikovane hrpice stavimo peći na 100°C, 10 minuta.
- Pečene hrpice parmezana izvadimo iz pećnice i pustimo 1-2 minute da se ohlade, potom ih stavljamo preko dna čaša kako bismo dobili oblik košarice i ostavimo 10-tak min da se parmezan stvrdne.
- U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo vinski ocat začinimo solju i paprom te penjačom izmiješamo sastojke. Kad smo dobili dressing uzmemo listove rukole umočimo ih u dressing i slažemo u košarice. Rajčice prerežemo po pola i stavljamo u dressing, dodamo narezani sir mozzarelle na kockice, sve zajedno začinimo mediteranskom mješavinom začina. Sastoje izmiješamo i stavljamo u košarice preko rukole.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |