- Tomislav Špiček
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Košarice od prhkog tijesta sa tunjevinom
Saznajte kako pripremiti košarice od prhkog tijesta s tunjevinom u našem video receptu.
Ovih zalogajčića ne bi se postidjeli ni najekskluzivniji restorani. Jednostavno, vizualno atraktivno i prije svega neodoljivo slasno jelo. Dok se tope u ustima, naša čula upijaju miris majčine dušice i maslina, mislima nam prolaze mediteranski krajolici. Uživajte!
Košarice od prhkog tijesta sa tunjevinom - Saznajte kako pripremiti košarice od prhkog tijesta s tunjevinom u našem video receptu. - tuna (iz konzerve), masline (crne), luk, češnjak, majčina dušica, rajčice pelati, maslinovo ulje, brašno, maslac, jaje, šećer, sol, papar, Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo ga da kratko miruje. ; Nakon toga tijesto razvaljamo na pola centimetra debljine te izrežemo okrugle oblike, ovisno o veličini zdjelica u kojima ćemo peći tijesto. ; Ovako izrezane oblike slažemo u zdjelice i poravnavamo sa rubom, a dna tijesta izbodemo vilicom da se kod pečenja ne napuhava. ; Zdjelice stavimo peći u pećnicu 15 minuta na 200 stupnjeva. ; Vadimo iz pećnice, a nakon što se ohladi vadimo tijesto iz posudica i slažemo na čistu i suhu ploču za pečenje. ; U međuvremenu narežemo luk na ploške, očistimo češnjak i procijedimo tunu. Listiće svježeg timijana sitno nasjeckamo. Pelati rajčicu grubo nasjeckamo. ; Na tavi zagrijemo maslinovo ulje i popržimo luk i češnjak. Dodamo nasjeckanu pelati rajčicu te pirjamo 8-10 minuta. Umiješamo timijan, tunu, masline i paprimo. ; Sa pripremljenom smjesom od tunjevine punimo zdjelice od tijesta te svaku prekrijemo kriškom svježe rajčice i poprskamo maslinovim uljem. ; Pečemo u pećnici na gornjoj razini (Gril) 4-5 minuta na 200 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tuna, 300 g iz konzerve
- masline, 100 g crne
- luk, 2 glavice
- češnjak, 2 režnja
- majčina dušica, 1 svežanj
- pelati rajčice, 500 g
- maslinovo ulje, 3 žlice
- brašno, 200 g
- maslac, 100 g
- jaje, 1
- šećer
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo ga da kratko miruje.
- Nakon toga tijesto razvaljamo na pola centimetra debljine te izrežemo okrugle oblike, ovisno o veličini zdjelica u kojima ćemo peći tijesto.
- Ovako izrezane oblike slažemo u zdjelice i poravnavamo sa rubom, a dna tijesta izbodemo vilicom da se kod pečenja ne napuhava.
- Zdjelice stavimo peći u pećnicu 15 minuta na 200 stupnjeva.
- Vadimo iz pećnice, a nakon što se ohladi vadimo tijesto iz posudica i slažemo na čistu i suhu ploču za pečenje.
- U međuvremenu narežemo luk na ploške, očistimo češnjak i procijedimo tunu. Listiće svježeg timijana sitno nasjeckamo. Pelati rajčicu grubo nasjeckamo.
- Na tavi zagrijemo maslinovo ulje i popržimo luk i češnjak. Dodamo nasjeckanu pelati rajčicu te pirjamo 8-10 minuta. Umiješamo timijan, tunu, masline i paprimo.
- Sa pripremljenom smjesom od tunjevine punimo zdjelice od tijesta te svaku prekrijemo kriškom svježe rajčice i poprskamo maslinovim uljem.
- Pečemo u pećnici na gornjoj razini (Gril) 4-5 minuta na 200 stupnjeva. Poslužujemo toplo ili hladno.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |