- Almo Čatlak
- 100 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Krafne punjene svježim slatkim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne punjene svježim slatkim sirom.
Čim stigne veljača sve nekako zamiriše na krafne. Ako su vam dosadile klasične krafne sa i bez marmelade i želite napraviti nešto malo posebnije, pripremite ove neobične krafne sa kakaom i sirom. Mekane su kao i one obične, a ukusne da ukusnije ne mogu biti.
Krafne punjene svježim slatkim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne punjene svježim slatkim sirom. - glatko brašno, kvasac (svježeg), jaje (cijelo), žumanjak, šećer, kakao, maslac, rum, limun, mlijeko, sol, Nadjev:: kravlji sir (svježeg), sok od limuna (nekoliko kapi), šećer u prahu, sir mascarpone, Od mlakog mlijeka, šećera, dvije žlice brašna i izmrvljenog kvasca načinimo pjenicu i ostavimo na toplome 15-tak minuta da se diže. ; Kad se podigne, pjenicu izmiješamo sa rastopljenim maslacem, limunovom koricom, brašnom, žumanjcima, mlijekom, šećerom, jajetom, rumom, solju i kakaom u prahu. Miješamo mikserom dok masa ne postane glatka i dok se ne počne odljepljivati od posude. Tijesto pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže oko 40 minuta. ; Dignuto tijesto istresemo na pobrašnjenu dasku, rukama još malo promijesimo dodajući brašna koliko tijesto traži i potom ga valjkom rastegnemo na jedan centimetar debljine.; Prikladnom čašom nježno označimo krugove tj. mjesta na tijestu koja ćemo nadijevati. ; Označena mjesta nadijevamo mješavinom svježeg kravljeg sira, sira mascarpone, šećera u prahu i limunovog soka pa sve zajedno prekrijemo drugom polovicom tijesta. ; Zatim pritiskom čaše preko oba tijesta izrezujemo nadjevene dijelove tijesta (krafne). Višak tijesta maknemo u stranu, a nadijevana tijesta (krafne) ostavimo da se dižu još oko 30 minuta.; Krafne pečemo u dubokom, zagrijanom ulju sa obije strane dok ne porumene.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- glatko brašno, 1 kg
- kvasac, 40 g svježeg
- jaje, 1 cijelo
- žumanjak, 3
- šećer, 2 žlice
- kakao, 2 žlice
- maslac, 50 g
- rum, 50 ml
- limun, 1/2 korice
- mlijeko
- sol, 1 prstohvat
- Nadjev:
- kravlji sir, 100 g svježeg
- sok od limuna nekoliko kapi
- šećer u prahu
- sir mascarpone, 100 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Od mlakog mlijeka, šećera, dvije žlice brašna i izmrvljenog kvasca načinimo pjenicu i ostavimo na toplome 15-tak minuta da se diže.
- Kad se podigne, pjenicu izmiješamo sa rastopljenim maslacem, limunovom koricom, brašnom, žumanjcima, mlijekom, šećerom, jajetom, rumom, solju i kakaom u prahu. Miješamo mikserom dok masa ne postane glatka i dok se ne počne odljepljivati od posude. Tijesto pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže oko 40 minuta.
- Dignuto tijesto istresemo na pobrašnjenu dasku, rukama još malo promijesimo dodajući brašna koliko tijesto traži i potom ga valjkom rastegnemo na jedan centimetar debljine.
- Prikladnom čašom nježno označimo krugove tj. mjesta na tijestu koja ćemo nadijevati.
- Označena mjesta nadijevamo mješavinom svježeg kravljeg sira, sira mascarpone, šećera u prahu i limunovog soka pa sve zajedno prekrijemo drugom polovicom tijesta.
- Zatim pritiskom čaše preko oba tijesta izrezujemo nadjevene dijelove tijesta (krafne). Višak tijesta maknemo u stranu, a nadijevana tijesta (krafne) ostavimo da se dižu još oko 30 minuta.
- Krafne pečemo u dubokom, zagrijanom ulju sa obije strane dok ne porumene.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |