Krafne punjene svježim slatkim sirom

 • 100 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Krafne punjene svježim slatkim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne punjene svježim slatkim sirom.

Čim stigne veljača sve nekako zamiriše na krafne. Ako su vam dosadile klasične krafne sa i bez marmelade i želite napraviti nešto malo posebnije, pripremite ove neobične krafne sa kakaom i sirom. Mekane su kao i one obične, a ukusne da ukusnije ne mogu biti.

Krafne punjene svježim slatkim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne punjene svježim slatkim sirom. - glatko brašno, kvasac (svježeg), jaje (cijelo), žumanjak, šećer, kakao, maslac, rum, limun, mlijeko, sol, Nadjev:: kravlji sir (svježeg), sok od limuna (nekoliko kapi), šećer u prahu, sir mascarpone, Od mlakog mlijeka, šećera, dvije žlice brašna i izmrvljenog kvasca načinimo pjenicu i ostavimo na toplome 15-tak minuta da se diže. ; Kad se podigne, pjenicu izmiješamo sa rastopljenim maslacem, limunovom koricom, brašnom, žumanjcima, mlijekom, šećerom, jajetom, rumom, solju i kakaom u prahu. Miješamo mikserom dok masa ne postane glatka i dok se ne počne odljepljivati od posude. Tijesto pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže oko 40 minuta. ; Dignuto tijesto istresemo na pobrašnjenu dasku, rukama još malo promijesimo dodajući brašna koliko tijesto traži i potom ga valjkom rastegnemo na jedan centimetar debljine.; Prikladnom čašom nježno označimo krugove tj. mjesta na tijestu koja ćemo nadijevati. ; Označena mjesta nadijevamo mješavinom svježeg kravljeg sira, sira mascarpone, šećera u prahu i limunovog soka pa sve zajedno prekrijemo drugom polovicom tijesta. ; Zatim pritiskom čaše preko oba tijesta izrezujemo nadjevene dijelove tijesta (krafne). Višak tijesta maknemo u stranu, a nadijevana tijesta (krafne) ostavimo da se dižu još oko 30 minuta.; Krafne pečemo u dubokom, zagrijanom ulju sa obije strane dok ne porumene.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Od mlakog mlijeka, šećera, dvije žlice brašna i izmrvljenog kvasca načinimo pjenicu i ostavimo na toplome 15-tak minuta da se diže.
 2. Kad se podigne, pjenicu izmiješamo sa rastopljenim maslacem, limunovom koricom, brašnom, žumanjcima, mlijekom, šećerom, jajetom, rumom, solju i kakaom u prahu. Miješamo mikserom dok masa ne postane glatka i dok se ne počne odljepljivati od posude. Tijesto pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže oko 40 minuta.
 3. Dignuto tijesto istresemo na pobrašnjenu dasku, rukama još malo promijesimo dodajući brašna koliko tijesto traži i potom ga valjkom rastegnemo na jedan centimetar debljine.
 4. Prikladnom čašom nježno označimo krugove tj. mjesta na tijestu koja ćemo nadijevati.
 5. Označena mjesta nadijevamo mješavinom svježeg kravljeg sira, sira mascarpone, šećera u prahu i limunovog soka pa sve zajedno prekrijemo drugom polovicom tijesta.
 6. Zatim pritiskom čaše preko oba tijesta izrezujemo nadjevene dijelove tijesta (krafne). Višak tijesta maknemo u stranu, a nadijevana tijesta (krafne) ostavimo da se dižu još oko 30 minuta.
 7. Krafne pečemo u dubokom, zagrijanom ulju sa obije strane dok ne porumene.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: