- Almo Čatlak
- 130 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krafne s pudingom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne s pudingom od vanilije.
Najpoznatija slastica koja se povezuje s „fašnikom“ je uštipak, krafna ili pokladnica, koja se priprema na više načina. Ovaj put smo pripremili ukusne krafne nadjevene pudingom od vanilije, a ako vas zanima kako, pogledajte video.
Krafne s pudingom od vanilije - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne s pudingom od vanilije. - mješavina za krafne, svježi kvasac, vanilin šećer, sol, ulje, rum, limun, puding (od vanilije), ulje, šećer u prahu, brašno, Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, žlicu mješavine za krafne, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne. ; U zdjelu prosijemo smjesu za krafne, ulijemo pripremljenu pjenicu, ulje, rum, dodamo naribanu koricu limuna, vanilin šećer, ulijemo 100 ml mlake vode, kuhačom izmiješamo sastojke i ručnim mikserom izmijesimo glatko tijesto. ; Zatim u zdjelu, oko tijesta, posipamo malo oštrog brašna, rukom oblikujemo kuglu, zdjelu prekrijemo kuhinjskom krpom i tijesto ostavimo da se diže na toplom dok ne udvostruči volumen. ; Dignuto tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, razvaljamo na debljinu jednog centimetra i pomoću kalupa za krafne izrežemo oblike.; Izrezane oblike prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu dok im se volumen ne udvostruči. ; Za to vrijeme pripremimo puding od vanilije po uputama na pakiranju. ; Dignute oblike tijesta stavimo u vrelo duboko ulje gornjom stranom prema dolje, poklopimo i pržimo do zlatno žute boje. ; Zatim maknemo poklopac, krafne okrenemo i pržimo dalje do željene boje. ; Gotove krafne izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, nožem zarežemo gornju stranu, otvor malo raširimo i pomoću vrećice za istiskivanje nadjenemo pripremljenim pudingom od vanilije. ; Krafne su gotove i možemo ih poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mješavina za krafne, 1 kg
- svježi kvasac, 40 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- sol, 1/4 žličice
- ulje, 50 ml
- rum, 20 ml
- limun, 1
- puding, 1 vrećica od vanilije
- ulje
- šećer u prahu
- brašno
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega pripremimo pjenicu tako što u zdjelicu s izmrvljenim kvascem dodamo malo šećera, žlicu mješavine za krafne, ulijemo po prilici 200 ml mlake vode, izmiješamo sastojke i kada se kvasac potpuno rastopi ostavimo pjenicu da se digne.
- U zdjelu prosijemo smjesu za krafne, ulijemo pripremljenu pjenicu, ulje, rum, dodamo naribanu koricu limuna, vanilin šećer, ulijemo 100 ml mlake vode, kuhačom izmiješamo sastojke i ručnim mikserom izmijesimo glatko tijesto.
- Zatim u zdjelu, oko tijesta, posipamo malo oštrog brašna, rukom oblikujemo kuglu, zdjelu prekrijemo kuhinjskom krpom i tijesto ostavimo da se diže na toplom dok ne udvostruči volumen.
- Dignuto tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, razvaljamo na debljinu jednog centimetra i pomoću kalupa za krafne izrežemo oblike.
- Izrezane oblike prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu dok im se volumen ne udvostruči.
- Za to vrijeme pripremimo puding od vanilije po uputama na pakiranju.
- Dignute oblike tijesta stavimo u vrelo duboko ulje gornjom stranom prema dolje, poklopimo i pržimo do zlatno žute boje.
- Zatim maknemo poklopac, krafne okrenemo i pržimo dalje do željene boje.
- Gotove krafne izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, nožem zarežemo gornju stranu, otvor malo raširimo i pomoću vrećice za istiskivanje nadjenemo pripremljenim pudingom od vanilije.
- Krafne su gotove i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:130minuta |