Krafni u zadnji čas

 • 90 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Krafni u zadnji čas
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne u zadnji čas.

Krafne obično jedemo na fašnik, ali podjednako su dobre i svakog drugog dana u godini. Od svih mogućih sličnih recepata ovaj je najbrži za pripremu. Krafne možete puniti pekmezom, čokoladom ili kremom od vanilije.

Krafni u zadnji čas - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne u zadnji čas. - glatko brašno, kvasac (suhog), šećer, maslac, mlijeko, jaje, žumanjak, limun (naribana korica), marmelada (od marelice), ulje, Kvasac pomiješamo sa žlicom brašna, šećera, 1 dl toplog mlijeka i pustimo da se digne (otprilike 20 minuta). ; Preostalo brašno razradimo sa maslacem (koji se opustio na sobnoj temperaturi), dodamo ribanu limunovu koricu, žumanjke, jaje, dignuti kvasac i preostalo toplo mlijeko. ; Tijesto dobro razradimo i pustimo da se diže otprilike 40 minuta. Premijesimo ga i razvaljamo na debljinu 1 cm.; Većom okruglom šalicom ili sl. izrežemo krugove, te na svaki drugi stavimo žlicu marmelade od marelice i prekrijemo sa praznim. Malo manjim okruglom šalicom ili sl. spojimo tijesta i izrežemo višak. Tako dobivene oblike pustimo da se dižu još ½ sata. ; Pržimo u dubokom vrućem ulju tako da u vruće ulje stavimo prvo gornju stranu i pržimo poklopljeno do željene boje, a zatim okrenemo na drugu stranu i pržimo otklopljeno (da nam se ispržena strana ne upari). ; Prije serviranja krafne posipamo sa šećerom u prahu. ; Kod izrade krafni najviše treba paziti na temperaturu prostorije u kojoj se radi (da nije hladno) te da namirnice s kojima radimo nisu pothlađene.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Kvasac pomiješamo sa žlicom brašna, šećera, 1 dl toplog mlijeka i pustimo da se digne (otprilike 20 minuta).
 2. Preostalo brašno razradimo sa maslacem (koji se opustio na sobnoj temperaturi), dodamo ribanu limunovu koricu, žumanjke, jaje, dignuti kvasac i preostalo toplo mlijeko.
 3. Tijesto dobro razradimo i pustimo da se diže otprilike 40 minuta. Premijesimo ga i razvaljamo na debljinu 1 cm.
 4. Većom okruglom šalicom ili sl. izrežemo krugove, te na svaki drugi stavimo žlicu marmelade od marelice i prekrijemo sa praznim. Malo manjim okruglom šalicom ili sl. spojimo tijesta i izrežemo višak. Tako dobivene oblike pustimo da se dižu još ½ sata.
 5. Pržimo u dubokom vrućem ulju tako da u vruće ulje stavimo prvo gornju stranu i pržimo poklopljeno do željene boje, a zatim okrenemo na drugu stranu i pržimo otklopljeno (da nam se ispržena strana ne upari).
 6. Prije serviranja krafne posipamo sa šećerom u prahu.
 7. Kod izrade krafni najviše treba paziti na temperaturu prostorije u kojoj se radi (da nije hladno) te da namirnice s kojima radimo nisu pothlađene.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 55
Rating: 4.25
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: