- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kraljevska pileća salata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kraljevsku pileću salatu.
Čim u naslovu vidite riječ „kraljevska“, znate da se radi o nečemu uistinu posebnom, o nečemu što bi i kraljevi jeli! Tako je i s ovom salatom u kojoj se svojim suptilnim okusima nadopunjuju piletina, mango, grožđice i pinjoli. Vrijeme je za kraljevsku gozbu!
Kraljevska pileća salata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kraljevsku pileću salatu. - pileći file, lovorov list, mango, grožđice (zlatne), majoneza, curry, mljevena ljuta paprika, sok od limuna, pinjoli, sol, Pileće filete očistimo od kožica i žilica. Stavimo ih u lonac s vrelom vodom, dodamo lovorov list, posolimo i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 20-ak minuta. Gotovu piletinu ostavimo da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala. ; Za to vrijeme očistimo mango tako da mu prvo odrežemo krajeve, zatim ga ogulimo, a meso skinemo sa koštice zarezujući oštrim nožem tik uz nju. ; Čisto meso manga narežemo na trakice i premjestimo u veliku zdjelu. ; Ohlađenu piletinu izvadimo ja iz vode, ocijedimo je, narežemo na trakice debljine 1 cm, te je zajedno sa grožđicama dodamo u zdjelu s mangom. ; U zasebnu zdjelu stavimo majonezu, dodamo curry prah, mljevenu crvenu ljutu papriku, sok od limuna, te sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobiveni umak stavimo preko mješavine s piletinom, dodamo pola količine pinjola i nježno izmiješamo sastojke. ; Gotovu salatu složimo na tanjure, ukrasimo preostalim pinjolima i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 600 g
- lovorov list, 1
- mango, 1 veliki
- grožđice, 50 g zlatne
- majoneza, 150 ml
- curry, 1 žličica
- mljevena ljuta paprika, 1 žličica
- sok od limuna, 15 ml
- pinjoli, 30 g
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileće filete očistimo od kožica i žilica. Stavimo ih u lonac s vrelom vodom, dodamo lovorov list, posolimo i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 20-ak minuta. Gotovu piletinu ostavimo da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala.
- Za to vrijeme očistimo mango tako da mu prvo odrežemo krajeve, zatim ga ogulimo, a meso skinemo sa koštice zarezujući oštrim nožem tik uz nju.
- Čisto meso manga narežemo na trakice i premjestimo u veliku zdjelu.
- Ohlađenu piletinu izvadimo ja iz vode, ocijedimo je, narežemo na trakice debljine 1 cm, te je zajedno sa grožđicama dodamo u zdjelu s mangom.
- U zasebnu zdjelu stavimo majonezu, dodamo curry prah, mljevenu crvenu ljutu papriku, sok od limuna, te sve zajedno dobro izmiješamo.
- Dobiveni umak stavimo preko mješavine s piletinom, dodamo pola količine pinjola i nježno izmiješamo sastojke.
- Gotovu salatu složimo na tanjure, ukrasimo preostalim pinjolima i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |