- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Krampogače - pogačice od čvaraka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krampogače - pogačice od čvaraka.
Krampogače, čvarkušice, čvarge…Imena su različita ali okus je isti: izvanredan. Pokušajte i Vi pripremiti ovo jednostavno domaće jelo, pogotovo ako se negdje u vašem hladnjaku nalazi hrpica domaćih čvaraka.
Krampogače - pogačice od čvaraka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krampogače - pogačice od čvaraka. - čvarci, suhi kvasac, šećer, oštro brašno, svinjska mast, jaje, mlijeko, sol i papar, U zdjelicu ulijemo 200 ml mlake vode, dodamo kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna, izmiješamo sastojke i ostavimo na toplom mjestu da se digne. ; Zatim, u zdjelu prosijemo brašno, dodamo žličicu soli, malo popaprimo, dodamo pjenicu, svinjsku mast, sjeckane čvarke, te sve zajedno izmijesimo u jednolično tijesto. ; Zatim tijesto malo pobrašnimo, pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže, po prilici jedan sat. ; Potom tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo na debljinu nešto manje od jednog centimetra, te okruglim modelom za kolače (ili čašom) istisnemo krugove, te ih u razmaku od dva centimetra, složimo u lim na papir za pečenje. Tako pripremljene pogačice od čvaraka pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 20-ak minuta. ; U zdjelicu stavimo žutanjak, dodamo mlijeko, umutimo sastojke, dobivenom smjesom premažemo pogačice i stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 20-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- čvarci, 160 g
- suhi kvasac, 7 g
- šećer, 1 žličica
- oštro brašno, 400 g
- svinjska mast, 30 g
- jaje, 1
- mlijeko, 50 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelicu ulijemo 200 ml mlake vode, dodamo kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna, izmiješamo sastojke i ostavimo na toplom mjestu da se digne.
- Zatim, u zdjelu prosijemo brašno, dodamo žličicu soli, malo popaprimo, dodamo pjenicu, svinjsku mast, sjeckane čvarke, te sve zajedno izmijesimo u jednolično tijesto.
- Zatim tijesto malo pobrašnimo, pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže, po prilici jedan sat.
- Potom tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo na debljinu nešto manje od jednog centimetra, te okruglim modelom za kolače (ili čašom) istisnemo krugove, te ih u razmaku od dva centimetra, složimo u lim na papir za pečenje. Tako pripremljene pogačice od čvaraka pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 20-ak minuta.
- U zdjelicu stavimo žutanjak, dodamo mlijeko, umutimo sastojke, dobivenom smjesom premažemo pogačice i stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 20-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |