Krampogače – pogačice od čvaraka

 • 120 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Krampogače - pogačice od čvaraka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krampogače - pogačice od čvaraka.

Krampogače, čvarkušice, čvarge…Imena su različita ali okus je isti: izvanredan. Pokušajte i Vi pripremiti ovo jednostavno domaće jelo, pogotovo ako se negdje u vašem hladnjaku nalazi hrpica domaćih čvaraka.

Krampogače - pogačice od čvaraka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krampogače - pogačice od čvaraka. - čvarci, suhi kvasac, šećer, oštro brašno, svinjska mast, jaje, mlijeko, sol i papar, U zdjelicu ulijemo 200 ml mlake vode, dodamo kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna, izmiješamo sastojke i ostavimo na toplom mjestu da se digne. ; Zatim, u zdjelu prosijemo brašno, dodamo žličicu soli, malo popaprimo, dodamo pjenicu, svinjsku mast, sjeckane čvarke, te sve zajedno izmijesimo u jednolično tijesto. ; Zatim tijesto malo pobrašnimo, pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže, po prilici jedan sat. ; Potom tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo na debljinu nešto manje od jednog centimetra, te okruglim modelom za kolače (ili čašom) istisnemo krugove, te ih u razmaku od dva centimetra, složimo u lim na papir za pečenje. Tako pripremljene pogačice od čvaraka pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 20-ak minuta. ; U zdjelicu stavimo žutanjak, dodamo mlijeko, umutimo sastojke, dobivenom smjesom premažemo pogačice i stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 20-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelicu ulijemo 200 ml mlake vode, dodamo kvasac, žličicu šećera, žličicu brašna, izmiješamo sastojke i ostavimo na toplom mjestu da se digne.
 2. Zatim, u zdjelu prosijemo brašno, dodamo žličicu soli, malo popaprimo, dodamo pjenicu, svinjsku mast, sjeckane čvarke, te sve zajedno izmijesimo u jednolično tijesto.
 3. Zatim tijesto malo pobrašnimo, pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže, po prilici jedan sat.
 4. Potom tijesto premjestimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo na debljinu nešto manje od jednog centimetra, te okruglim modelom za kolače (ili čašom) istisnemo krugove, te ih u razmaku od dva centimetra, složimo u lim na papir za pečenje. Tako pripremljene pogačice od čvaraka pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se dižu još 20-ak minuta.
 5. U zdjelicu stavimo žutanjak, dodamo mlijeko, umutimo sastojke, dobivenom smjesom premažemo pogačice i stavimo ih peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 20-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 28
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: