- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od bijelih šparoga
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od bijelih šparoga.
Šparoge sadrže folate, kalij i antioksidanse što je bitno za rad srca i zdravlje kostiju, a jedući ovu finu i jednostavnu juhu, osjetiti ćete kako pozitivno utječu i na vaš osjećaj sreće.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šparoge, 1 vezica bijelih
- maslac, 80 g
- luk, 1 glavica
- brašno, 40 g
- češnjak, 2 režnja
- muškatni oraščić, 1 žličica naribani
- mlijeko, 1 l
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- sol
- bijeli papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Bijelim šparogama odrežemo donji drvenasti dio, ogulimo ih, operemo i narežemo na komade veličine 5 cm, a luk nasjeckamo.
- U tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 4-5 minuta dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo brašno i pržimo ga 2-3 minute, stalno miješajući.
- Prije nego brašno počne dobivati boju, dodamo muškatni oraščić i polako ulijevamo toplo mlijeko, stalno miješajući pjenjačom da ne ostanu grudice.
- Potom dodamo narezane šparoge, posolimo i kuhamo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 15-ak minuta juhu začinimo bijelim paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje i pričekamo da zavri.
- Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, začinimo s još malo muškatnog oraščića i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |