- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od kestena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od kestena.
Da se kesten može jesti na različite načine, to ste znali, ali je li Vam bilo poznato da može biti i glavni sastojak juhe? Ako Vam to dosad nije palo na pamet, svakako pogledajte kako ovaj jesenski plod učiniti slasnom juhicom...
Krem juha od kestena - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od kestena. - kesten pire, kruh, maslac, korijen celera, mrkva, poriluk, češnjak, muškatni oraščić, povrtna juha iz kocke ((temeljac)), lovorov list, mileram, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje, sol i papar, U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo kriške kruha narezane na kockice, te ih popržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje i izvadimo na stranu. ; U zasebnu tavu stavimo maslac, dodamo žlicu maslinovog ulja i čim se rastopi dodamo na tanke trakice narezan poriluk, naribanu mrkvu, korijen celera, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša. ; Zatim u tavu protisnemo češnjak, dodamo malo muškatnog oraščića, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo kesten pire i malo ga izmrvimo. ; Potom ulijemo povrtni temeljac, sve zajedno izradimo štapnim mikserom, dodamo lovorov list i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute. ; Zatim umiješamo mileram, a po potrebi još začinimo solju i paprom. ; Gotovu juhu od kestena ulijemo u duboke tanjure, posipamo prženim kockicama tosta, svježe sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kesten pire, 250 g
- kruh, 3 kriške
- maslac, 30 g
- korijen celera, 100 g
- mrkva, 100 g
- poriluk, 1
- češnjak, 1 češanj
- muškatni oraščić, 1/4 žličice
- povrtna juha iz kocke, 1 l (temeljac)
- lovorov list, 1
- mileram, 80 g
- peršin, 1/2 žlice sjeckanog
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo kriške kruha narezane na kockice, te ih popržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje i izvadimo na stranu.
- U zasebnu tavu stavimo maslac, dodamo žlicu maslinovog ulja i čim se rastopi dodamo na tanke trakice narezan poriluk, naribanu mrkvu, korijen celera, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša.
- Zatim u tavu protisnemo češnjak, dodamo malo muškatnog oraščića, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo kesten pire i malo ga izmrvimo.
- Potom ulijemo povrtni temeljac, sve zajedno izradimo štapnim mikserom, dodamo lovorov list i kada zavri na laganoj vatri kuhamo 2-3 minute.
- Zatim umiješamo mileram, a po potrebi još začinimo solju i paprom.
- Gotovu juhu od kestena ulijemo u duboke tanjure, posipamo prženim kockicama tosta, svježe sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |