- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od krumpira, poriluka i brokule s vrhnjem za kuhanje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od krumpira, poriluka i brokule s vrhnjem.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brokula, 400 g
- krumpir, 250 g
- poriluk, 1
- luk, 1 glavica
- povrtna juha, 800 ml
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- lovorov list, 2 lista
- peršin, 2 žlice sjeckani
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zagrijani lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Opranu brokulu operemo i natrgamo na cvjetiće, krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kockice, a očišćeni poriluk narežemo na kolutiće.
- Narezani krumpir i poriluk stavimo u tavu preko luka, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri 5-6 min.
- Kad je povrće malo omekšalo dodamo lovorov list, ulijemo povrtnu juhu te kuhamo 30 minuta na laganoj vatri. Potom iz lonca izvadimo lovor, a juhu propasiramo štapnim mikserom.
- U propasiranu juhu dodamo na cvjetiće natrganu brokulu, ulijemo vrhnje za kuhanje i juhu kuhamo 6-7 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |