- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Krem juha od krumpira, poriluka i ljutike – U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od krumpira, poriluka i ljutike. – poriluk, ljutika, krumpir, celerova stabljika ((s listovima)), lovorov list, povrtni temeljac, panceta, jogurt, muškatni oraščić (naribani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pancetu narežemo na tanke listiće, poriluk na trakice, krumpir na kockice, celerove listove i ljutiku nasjeckamo, a jednu glavicu ljutike prepolovimo i raslojimo na listiće. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo, promiješamo i dodamo trakice poriluka, kockice krumpira, promiješamo te pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo listove lovora, naribani muškatni oraščić, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo 20-ak minuta na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo listiće pancete i ljutike te ih pržimo 2-3 minute. ; Zatim pržene listiće pancete i ljutike izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. ; Na kraju iz lonca s juhom izvadimo listove lovora, dodamo jogurt i sastojke izradimo štapnim mikserom. ; Potom juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo ju listićima pržene slanine i ljutike, posipamo sjeckanim celerovim listom i poslužimo.
; – Poriluk je najbliži „rođak“ luka i češnjaka, a u ovoj se priči „pobratio“ i s krumpirom, pancetom i jogurtom. Ako vas zanima kako je završilo ovo „obiteljsko okupljanje“, pogledajte filmić.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Krem juha od krumpira, poriluka i ljutike – U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od krumpira, poriluka i ljutike. – poriluk, ljutika, krumpir, celerova stabljika ((s listovima)), lovorov list, povrtni temeljac, panceta, jogurt, muškatni oraščić (naribani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pancetu narežemo na tanke listiće, poriluk na trakice, krumpir na kockice, celerove listove i ljutiku nasjeckamo, a jednu glavicu ljutike prepolovimo i raslojimo na listiće. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo, promiješamo i dodamo trakice poriluka, kockice krumpira, promiješamo te pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo listove lovora, naribani muškatni oraščić, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo 20-ak minuta na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo listiće pancete i ljutike te ih pržimo 2-3 minute. ; Zatim pržene listiće pancete i ljutike izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. ; Na kraju iz lonca s juhom izvadimo listove lovora, dodamo jogurt i sastojke izradimo štapnim mikserom. ; Potom juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo ju listićima pržene slanine i ljutike, posipamo sjeckanim celerovim listom i poslužimo.
; -</div>
Krem juha od krumpira, poriluka i ljutike
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od krumpira, poriluka i ljutike.
Poriluk je najbliži „rođak“ luka i češnjaka, a u ovoj se priči „pobratio“ i s krumpirom, pancetom i jogurtom. Ako vas zanima kako je završilo ovo „obiteljsko okupljanje“, pogledajte filmić.
Krem juha od krumpira, poriluka i ljutike - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od krumpira, poriluka i ljutike. - poriluk, ljutika, krumpir, celerova stabljika ((s listovima)), lovorov list, povrtni temeljac, panceta, jogurt, muškatni oraščić (naribani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Pancetu narežemo na tanke listiće, poriluk na trakice, krumpir na kockice, celerove listove i ljutiku nasjeckamo, a jednu glavicu ljutike prepolovimo i raslojimo na listiće. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo, promiješamo i dodamo trakice poriluka, kockice krumpira, promiješamo te pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo listove lovora, naribani muškatni oraščić, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo 20-ak minuta na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo listiće pancete i ljutike te ih pržimo 2-3 minute. ; Zatim pržene listiće pancete i ljutike izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. ; Na kraju iz lonca s juhom izvadimo listove lovora, dodamo jogurt i sastojke izradimo štapnim mikserom. ; Potom juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo ju listićima pržene slanine i ljutike, posipamo sjeckanim celerovim listom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Pancetu narežemo na tanke listiće, poriluk na trakice, krumpir na kockice, celerove listove i ljutiku nasjeckamo, a jednu glavicu ljutike prepolovimo i raslojimo na listiće.
- U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo, promiješamo i dodamo trakice poriluka, kockice krumpira, promiješamo te pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute dodamo listove lovora, naribani muškatni oraščić, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kad zavri kuhamo 20-ak minuta na laganoj vatri.
- Za to vrijeme u tavu, na 2 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo listiće pancete i ljutike te ih pržimo 2-3 minute.
- Zatim pržene listiće pancete i ljutike izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.
- Na kraju iz lonca s juhom izvadimo listove lovora, dodamo jogurt i sastojke izradimo štapnim mikserom.
- Potom juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo ju listićima pržene slanine i ljutike, posipamo sjeckanim celerovim listom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|