- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od povrća i kesten pirea
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu povrća i kesten pirea.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kesten pire, 250 g
- kruh, 3 kriške
- maslac, 30 g
- korijen celera, 100 g
- mrkva, 100 g
- poriluk, 1
- češnjak, 1 režanj
- lovorov list, 1
- povrtni temeljac, 1 l
- mileram, 80 g
- peršin, 1/2 žlice (sjeckani)
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Poriluk, mrkvu i korijen celera operemo i očistimo. U tavu stavimo malo ulja i maslaca. Poriluk nasjeckamo i stavimo u tavu,a mrkvu i korijen celera naribamo. Sastojke posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
- Na omekšalo povrće protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo malo muškatnog oraščića, 1-2 lovorova lista. U posudu protisnemo kesten pire i pirjamo nekoliko minuta dok se kesten pire ne poveže sa sastojcima. Potom u tavu ulijemo povrtnu juhu i pustimo da zavrije i zatim kuhamo 5-6 minuta.
- Kad je juha gotova izvadimo lovorov list i izradimo je štapnim mikserom. Gotovu juhu poslužimo u duboke tanjure i stavimo jednu žlicu milerama i dodamo kockice prženog kruha.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |