- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od rajčice s bosiljkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od rajčice s bosiljkom. – pasirana rajčica, vrhnje za kuhanje, mliječni namaz, luk, šećer, bosiljak (svježeg), muškatni oraščić (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk očistimo i nasjeckamo, a listiće bosiljka narežemo na trakice. ; U ugrijani lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, šećer, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Nakon 5-6 minuta prženja dodamo muškatni oraščić, trakice bosiljka, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, dobro promiješamo i kuhamo dalje. ; Nakon još 5 minuta kuhanja juha je gotova, rasporedimo je u tanjure, dodamo po žličicu sirnog namaza, ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i možemo ju poslužiti.; – Osvježavajuća krem juha od rajčice, s dodatkom vrhnja za kuhanje i malo mliječnog namaza, te blagim dodirom svježeg bosiljka, sigurno će Vas opustiti i oraspoložiti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Krem juha od rajčice s bosiljkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od rajčice s bosiljkom. – pasirana rajčica, vrhnje za kuhanje, mliječni namaz, luk, šećer, bosiljak (svježeg), muškatni oraščić (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk očistimo i nasjeckamo, a listiće bosiljka narežemo na trakice. ; U ugrijani lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, šećer, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Nakon 5-6 minuta prženja dodamo muškatni oraščić, trakice bosiljka, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, dobro promiješamo i kuhamo dalje. ; Nakon još 5 minuta kuhanja juha je gotova, rasporedimo je u tanjure, dodamo po žličicu sirnog namaza, ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i možemo ju poslužiti.; -</div>
Krem juha od rajčice s bosiljkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od rajčice s bosiljkom.
Osvježavajuća krem juha od rajčice, s dodatkom vrhnja za kuhanje i malo mliječnog namaza, te blagim dodirom svježeg bosiljka, sigurno će Vas opustiti i oraspoložiti.
Krem juha od rajčice s bosiljkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od rajčice s bosiljkom. - pasirana rajčica, vrhnje za kuhanje, mliječni namaz, luk, šećer, bosiljak (svježeg), muškatni oraščić (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk očistimo i nasjeckamo, a listiće bosiljka narežemo na trakice. ; U ugrijani lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, šećer, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. ; Nakon 5-6 minuta prženja dodamo muškatni oraščić, trakice bosiljka, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, dobro promiješamo i kuhamo dalje. ; Nakon još 5 minuta kuhanja juha je gotova, rasporedimo je u tanjure, dodamo po žličicu sirnog namaza, ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i možemo ju poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Luk očistimo i nasjeckamo, a listiće bosiljka narežemo na trakice.
- U ugrijani lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, šećer, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
- Nakon 5-6 minuta prženja dodamo muškatni oraščić, trakice bosiljka, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, dobro promiješamo i kuhamo dalje.
- Nakon još 5 minuta kuhanja juha je gotova, rasporedimo je u tanjure, dodamo po žličicu sirnog namaza, ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i možemo ju poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 59
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|