- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Krem juha od škampa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od škampa.
Ako se možete oduprijeti porivu da svježe škampe smjesta ispečete na gradelama ili ih bacite u lonac i pripremite sočan brudet, otvara se nova i neobična mogućnost: probajte od njih pripremiti kremastu juhu. Predivnog je okusa, bogata i luksuzna, a možete ju servirati kao idealno predjelo nekom glavnom morskom jelu.
Krem juha od škampa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od škampa. - škampi, maslac, luk, konjak, koncentrat rajčice, lovorov list, šafran, povrtna juha iz kocke, limun, mileram, sol, bijeli papar, Repove škampa pažljivo odvojimo od tijela. Zatim s donje strane repova, škarama prerežemo prstene oklopa i izvadimo meso. Meso četiri repa škampa ostavimo cijelo, a ostalo nasjeckamo. ; U loncu, rastopimo maslac, dodamo cijele repove škampa i kratko pržimo. ; Pržene repove škampa izvadimo na stranu (njih ćemo trebati za dekoraciju), a u lonac dodamo sjeckani luk i glave škampa, posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša. ; Zatim sastojke prelijemo konjakom, usplamtimo (flambiramo) i kada se plamen ugasi, dodamo koncentrat rajčice, lovorov list, šafran otopljen u malo vrućeg temeljca ili vode, procijeđeni povrtni temeljac, sok polovice limuna, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Potom iz juhe izvadimo glave, začinimo bijelim paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i pjenjačom umiješamo mileram. ; Poslužimo u duboke tanjure i ukrasimo prženim repovima škampa.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- škampi, 700 g
- maslac, 30 g
- luk, 1/2 glavice
- konjak, 20 ml
- koncentrat rajčice, 20 g
- lovorov list, 1
- šafran, 1 prstohvat
- povrtna juha iz kocke, 800 ml
- limun, 1
- mileram, 200 g
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Repove škampa pažljivo odvojimo od tijela. Zatim s donje strane repova, škarama prerežemo prstene oklopa i izvadimo meso. Meso četiri repa škampa ostavimo cijelo, a ostalo nasjeckamo.
- U loncu, rastopimo maslac, dodamo cijele repove škampa i kratko pržimo.
- Pržene repove škampa izvadimo na stranu (njih ćemo trebati za dekoraciju), a u lonac dodamo sjeckani luk i glave škampa, posolimo, te pržimo na laganoj vatri dok luk ne omekša.
- Zatim sastojke prelijemo konjakom, usplamtimo (flambiramo) i kada se plamen ugasi, dodamo koncentrat rajčice, lovorov list, šafran otopljen u malo vrućeg temeljca ili vode, procijeđeni povrtni temeljac, sok polovice limuna, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
- Potom iz juhe izvadimo glave, začinimo bijelim paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom i pjenjačom umiješamo mileram.
- Poslužimo u duboke tanjure i ukrasimo prženim repovima škampa.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |