- Almo Čatlak
 - 45 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Sadrži mlijeko, nema mesa
 
        Krem juha od šparoga    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od šparoga.    
        Volite li juhu od šparoga iz vrećice? Probajte napraviti ovu juhu od svježih šparoga i vidjet ćete da instant juhe nisu niti blijeda sjena bogatstvu mirisa i okusa koje dolaze od svježeg povrća. Uopće nije komplicirano, a juhu ćete dugo pamtiti... i uzdisati svaki put kada budete jeli juhu iz vrećice.
Krem juha od šparoga - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krem juhu od šparoga. - šparoge (svježih, bijelih), maslac (60 g maslaca), povrtna juha iz kocke, mlijeko, škrobno brašno, vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić, sol, Šparoge operemo, očistimo, narežemo na trećine i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. ; Vrhove šparoga izvadimo i stavimo na stranu, a preostale šparoge izmiksamo sa štapnim mikserom. Dodamo maslac, mlijeko 1 povrtnu kocku i začinimo solju. ; U manjoj zdjelici pomiješamo malo vode od kuhanja, 1 žlicu škrobnog brašna i 1 dcl vrhnja za kuhanje te zajedno dodamo u juhu. ; Pustimo da zavri pa dodamo ohlađene i narezane šparoge, začinimo sa malo muškatnog oraščića i po želji bijelog papra i kuhamo još malo da se šparoge ugriju. ; Pred sam kraj dodamo svježe kosanog peršina. Juhu dodatno ukrasimo sa kockicama svježe preprženog kruha.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - šparoge, 500 g svježih, bijelih
 - maslac, 60 g 60 g maslaca
 - povrtna juha iz kocke, 1
 - mlijeko, 250 ml
 - škrobno brašno, 1 žlica
 - vrhnje za kuhanje, 1 dl
 - muškatni oraščić
 - sol
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Šparoge operemo, očistimo, narežemo na trećine i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta.
 - Vrhove šparoga izvadimo i stavimo na stranu, a preostale šparoge izmiksamo sa štapnim mikserom. Dodamo maslac, mlijeko 1 povrtnu kocku i začinimo solju.
 - U manjoj zdjelici pomiješamo malo vode od kuhanja, 1 žlicu škrobnog brašna i 1 dcl vrhnja za kuhanje te zajedno dodamo u juhu.
 - Pustimo da zavri pa dodamo ohlađene i narezane šparoge, začinimo sa malo muškatnog oraščića i po želji bijelog papra i kuhamo još malo da se šparoge ugriju.
 - Pred sam kraj dodamo svježe kosanog peršina. Juhu dodatno ukrasimo sa kockicama svježe preprženog kruha.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:45minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





